E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs'tan Türkiye dezenflasyon açıklaması---

Goldman Sachs'tan Türkiye dezenflasyon açıklaması

Goldman Sachs'tan Türkiye dezenflasyon açıklaması
19 Aralık 2014 - 10:59 borsagundem.com

Goldman Sachs, "Türkiye'de dezenflasyon aşağı yönlü risklerle birlikte rayında"

Goldman Sachs, son dönemde TL'ye yaşanan satışa rağmen, Türkiye'nin dezenflasyon hikayesinin rayında ilerlemeye devam ettiğini, bu hikayenin yavaşlayan gıda ve enerji fiyatları ve genişleşen üretim açığı ile desteklendiğini belirtti. 
     
Goldman Sachs raporunda, yapıcı orta vadeli enflasyon tahminleri için hala bazı aşağı yönlü riskler olduğunu belirtirken, TÜFE'nin 2015 ortasında yüzde 6'ya gerilemesini ve 2015 sonunda yüzde 6,6 olmasını beklediklerini vurguladı. 
     
Son dönemde TL'de yaşanan satışın acı verici olduğunu ancak TL oranları ve hisse senetleri için yapıcı görüşlerini devam ettiklerini ifade eden Goldman Sachs, özellikle finansal hisseler için yapıcı görüşün devam ettiğini belirtti.
     
Bununla birlikte Goldman Sachs, Türkiye için görüşlerine yönelik ara riskin global enerji fiyatlarıda belirsizliği ve Fed gibi bazıçekirdek merkez bankalarının şahin politikalara ani dönüş yapmaları olasılığını gösterdi. Goldman Sachs, bu risklerin piyasa oynaklı ayaratabileceğini ve TCMB'nin yurtiçi parasal şartları gevşetme kabiliyetini büyük ölçüde sınırlayabileceğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)