Ana SayfaHisse Öneri Listesi​TCMB kararlarının “AL" verdiği hisseler---

​TCMB kararlarının “AL" verdiği hisseler

1 / 7
​TCMB kararlarının “AL verdiği hisseler
07 Eylül 2015 - 10:55 www.borsagundem.com

TCMB'nin PPK toplantısının ardından ortaya çıkan kararlar özellikle bankacılık sektörünü yakından ilgilendiriyor. Bu kararlara bağlı olarak analistler "al" veren altı banka hissesi belirledi...
Piyasalar hem dış hem de iç gündemdeki sıkıntılara bağlı olarak sıkışık bir seyir izliyor. Çin tarafında yavaşlayan büyüme, yuan'ın devalüe edilmesi ve FED faiz artırım sürecinde sonlara yaklaşılması global çaptaki rahatsızlıkların başında geliyor. Yurtiçinde ise terör olayları, yaklaşan seçimler ve Ortadoğu'da bir türlü normalleşme sağlanamaması belli başlı sıkıntılar arasında yer alıyor. Analistler TL'nin dolar karşındaki değer kaybı ve Borsa İstanbul'daki gerilemenin nedeni olarak bütün bu gelişmeleri sayıyor. Analistlere göre, özellikle dış kaynaklı problemler Türkiye başta olmak üzere gelişmekte olan ekonomilere yakın zamanda olumsuz etki edebilir.
Öte yandan, bütün piyasaları izleyen ve ekonominin gidişatım normalde tutmaya çalışan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ise Türkiye'nin bu durumu en hasarsız biçimde atlatması için çeşitli önlemler almaya çalışıyor. Son PPK (Para Politikası Kurulu) toplantısında piyasalara doğrudan müdahalede bulunmayarak, dolaylı müdahale araçlarını kullanacağı sinyallerini veren TCMB, 29 Ağustos'ta bir takım kararlar aldı. Alınan bu kararların özellikle TL'deki değer kayıplarını durdurmaya yönelik olduğu görülüyor.
Söz konusu kararların özellikle bankacılık sektörünü ilgilendirdiğine dikkat çeken analistlere göre, kısa vadeli yabancı para yükümlülüklerine uygulanan karşılık oranlarının artırılması, bankacılık sektöründe uzun vadeli dış kaynak arayışını artırabilir. Bu da bankaların negatif borç görünümünü biraz azaltabilir. Öte yandan TCMB'nin TL karşılıklara ödeyeceği faizleri artırmasıyla bankaların maliyetlerinde azalma görülebileceği de düşünülüyor. Ancak bu etkinin sınırlı kalacağının beklendiğini de belirtelim.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)