Ana SayfaHisse Öneri Listesi​TCMB kararlarının “AL" verdiği hisseler---

​TCMB kararlarının “AL" verdiği hisseler

4 / 7
​TCMB kararlarının “AL verdiği hisseler
07 Eylül 2015 - 10:55 www.borsagundem.com

"GARANTİ HİSSELERİ İÇİN 'AL’ ÖNERİMİZİ KORUYORUZ"
Tuğra Akcanlı / Forex Araştırma Uzmanı Venbey Yat. Men. Değerler


Garanti Bankası: TCMB'nin aldığı kararların Garanti Bankası üzerindeki etkisini iki aşamada değerlendirebiliriz. TL zorunlu karşılıklara ödenen faizlerdeki artış; bu hamlenin yıllık net kara etkisi yüzde 0.5, net faiz marjına etkisi 1.3 baz puan, sermayeye oranı ise yüzde 0.1 şeklinde olacak. Döviz cinsi zorunlu karşılık oranlarındaki artış; 2016 yılı net karına etkisinin yüzde 1.3, sermayeye oranının ise yüzde 0.2 olacağını tahmin ediyoruz. Diğer taraftan bu hamlelerin net etkisi 31 milyon dolar negatif yönde olurken bu düşüşün 2016 net karına oranı yüzde 0.7 negatif şekilde yansıyabilir. Aynı zamanda sermayeye oranı yüzdesel bazda yüzde 0.11 negatif olacak. Dolayısıyla Garanti Bankası hisseleri için 'al' önerimizi koruyoruz. Bunun en önemli sebeplerinden biri yılın ikinci çeyrek bilançosunun beklentilerin üzerinde gelmesi ve 2014 yılının aynı dönemine göre bankanın net karının artması. Garanti Bankası hisseleri için 8 TL hedef fiyatla yüzde 12 yükseliş potansiyeli öngörüyoruz.
Halkbank: Bankanın hisseleri TCMB kararları ve yılbaşından bu yana yüzde 24 gerileyen bankacılık endeksine paralel hareket ediyor. Halkbank'ın TL zorunlu karşılıklara ödenen faizlerdeki artışın yıllık net kara etkisinin yüzde 0.9, net faiz marjına etkisinin 1.8 baz puan ve sermayeye oranı ise yüzde 0.16 şeklinde olacağını tahmin ediyoruz. Döviz cinsi zorunlu karşılık oranlarındaki artışın ise 2016 net karına etkisinin yüzde 0.9 oranında olabileceğini, sermayeye oranının ise yüzde 0.09 olacağını düşünüyoruz. Diğer taraftan bu hamlelerin net etkisi 5 milyon dolar pozitif yönde olurken bu yükselişin 2016 net karına oranı yüzde 0.2 pozitif şekilde yansıyabilir. Halkbank'ın en iyi fonlama profiline sahip banka olması, yıllık kazançlardaki büyüme oranının yüzde 13 seviyelerine ulaşması nedeniyle [Halkbank] için 12.00 TL hedef fiyatla yüzde 14 yükseliş potansiyeli öngörüyoruz.
VakıfBank: Yılbaşından itibaren yüzde 23 değer kaybı yaşayan Vakıf Bank hisseleri TCMB'nin aldığı kararların TL zorunlu karşılıklar için yıllık net kara etkisi yüzde 1.2, net faiz marjına etkisi ise 1.8 baz puan ve sermayeye oranının yüzde 0.2 şeklinde olacağını düşünüyoruz. Döviz cinsi zorunlu karşılıkların 2016 net karına etkisinin yüzde 1.5 şeklinde yansıması düşünülürken, sermayeye oranının ise yüzde 0.11 olacağını düşünüyoruz. Diğer taraftan bu hamlelerin net etkisi 1 milyon dolar pozitif yönde olurken bu yükselişin 2016 net karına oranı yüzde 0.1 pozitif şekilde yansıyabilir. TCMB'nin hamlelerinden kamu bankaları olumlu olarak etkilenecek olmasına rağmen Vakıf Bank hisseleri için sınırlı olumlu etki gerçekleşebileceğini tahmin ediyoruz. Vakıf Bank hisseleri için 4 TL hedef fiyatla yüzde 9 yükseliş potansiyeli öngörüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)