E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZarrab'ın ABD'ye gitmesine kim göz yumdu---

Zarrab'ın ABD'ye gitmesine kim göz yumdu

Zarrab'ın ABD'ye gitmesine kim göz yumdu
24 Kasım 2017 - 02:30 borsagundem.com

AK Parti kulisleri, ABD’deki Reza Zarrab duruşmasına kilitlendi. AK Partililer, dava ve Zarrab’ın alacağı pozisyonla ilgili merak içerisinde

New York'ta devam eden Reza Zarrab davasındaki gelişmeler AK Parti kulislerinin en önemli gündem maddelerinden oldu. Nuray Babacan'ın konuyla ilgili Hürriyet'te yer alan haberi şöyle:

Davaya ilişkin ulaşılan bilgilerin büyük bölümü, ABD’deki avukat çevrelerinden geliyor. AK Parti kurmaylarına göre, Reza Zarrab davası Türkiye ve İran siyasetini ‘köşeye sıkıştırmak’ için kullanılacak. Kulislerde, ‘Zarrab’ın Türkiye’den gitmesine göz yuman, güvenli bir ortamda tutulmasını sağlamayan’ istihbarat birimlerinin sorumluluğu da tartışılıyor.

Edinilen bilgiye göre, AK Partililer, Zarrab olayını iki bölüme ayırıyorlar. İran’la yapılan ticaretin ambargoyu delmek olmadığı, Türkiye’de böyle bir suç tanımının bulunmadığı, Zarrab’ın bu süreçte neden olduğu suiistimallerin de ABD yargısının konusu yapılamayacağı yorumları yapılıyor. AK Partililer, daha çok ABD’deki davanın siyasi sonuçlarına ilişkin yorumda bulunuyorlar.

DAVANIN SONUCU

AK Parti kulislerinde, Reza Zarrab’ın itirafçı değil, savcılık tanığı olacağı, bunun da sadece Türkiye değil, İran siyasetini de zorda bırakmak için planlanmış bir oyun olduğu yorumları yapılıyor.

Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatlarının da, ‘anlaşma’ yolunu tercih etmesi için kendisine telkinde bulunulduğunu öne sürüyorlar.

Dava sürecinin sonunda, 5 bankanın ceza alabileceği ve uluslararası işlem yapmalarına yasak getirilebileceği de dile getiriliyor.

Kulislerde, Reza Zarrab’ın Türkiye’de cezaevinden çıktıktan sonra ABD’ye gidişine göz yumulması da ayrı bir ihmal olarak değerlendiriliyor. Zarrab’ın ABD’ye gidişinin planlı olduğu, Türkiye’de kalırsa İran ajanları tarafından öldürüleceği korkusunun ağır bastığı, bu süreçte istihbarat birimlerinin Zarrab’ı güvenli bir ortamda tutmak yerine, ABD’ye gidişine müdahale etmemelerinin de zafiyet olduğu değerlendiriliyor.

ZARRAB’IN YAKINLARININ GİRİŞİMİ

Bu arada Reza Zarrab’ın yakınlarının, Cumhurbaşkanlığı’na haber gönderip ABD’ye gidiş sürecine dair bilgilerinin olmadığını söyledikleri ve Türkiye’deki siyasetçileri zor durumda bırakacak tavır içinde olabileceğine dair bilgi paylaştıkları öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı kurmayları ise ‘çarpıtma çabalarına rağmen, bugünkü hükümet ve yönetimi zora sokacak hiçbir ilişki ve durumun sözkonusu olmadığını’ dile getiriyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oktay Ak 24 Kasım 2017 13:59

    Bence burada hedef şaşırtma var, hedef iran, bu bölge ateşi suriye gibi bizi vurur.

  • memet24 Kasım 2017 11:37

    arkadaş ne zarrapmış türkiye bukadar zayıfmıyız ki zarrapla yatıp zarrapla kalkıyoruz akale alınacak adam değil gündem degiştiriyorlar

  • sinirli24 Kasım 2017 10:19

    dolar dolu çantalar,euro dolu çantaları kıskanır.zarrab amerikada yargılanır,ekonomi,borsa yıpranır

  • Türkoğlutürk24 Kasım 2017 08:09

    Odamı kandırdı......

  • ...24 Kasım 2017 06:38

    zarrab ölürse sorun kökünden çözülmüş olur bu kadar dert etmeye gerek yok sadece bir zehirlenmeye bakar

  • Cem24 Kasım 2017 05:13

    Kimse Amerika silah şirketleri nin İran a silah satarak ambargo yu kendisinin en başta deldigini, ayrıca PKK, YPG, DAES gibi sinirimizda bulunan terör örgütlerine silah yardımı yaparak Türkiye yi zor duruma sokarak milyarlarca lira para zarara uğrattığını kimse söylemiyor vede bunlar için mahkemeye vermeyi, tazminatıni kimse düşünmüyor. Biz Amerika'nın sınırındaki terör örgütlerine yardım yapsakdik acaba kabul eder miydi

  • kemal saltık 24 Kasım 2017 04:00

    ne zarrabmis beee. Memlekette ki her şey şu an ona bağlı. demekki ateş varki duman çıkıyor.

  • Ahmet24 Kasım 2017 03:42

    Çakal herif beter ol. Gelsin o Erbru kurtarsın seni. Arabalar yatlar katlar uçaklar hiçbiri kalmadı işte dünya böyle bir yer