E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYPG'nin rejim güçlerine çağrısı karşılık bulmadı---

YPG'nin rejim güçlerine çağrısı karşılık bulmadı

YPG'nin rejim güçlerine çağrısı karşılık bulmadı
20 Şubat 2018 - 07:47 borsagundem.com

Suriye ordusunun Afrin'e girmesi için Esad rejimiyle anlaştığı öne sürülen terör örgütü YPG, bu iddiayı yalanladı. YPG sözcüsü, "Anlaşma yok. Sadece Suriye ordusuna çağrı yaptık" dedi.

Suriye'de devlete bağlı El İhbariye televizyonunun dün sabah saatlerinde yayımladığı haberde "rejim yanlısı güçlerin birkaç saat içinde Afrin'e gireceğini" iddia etmesinin ardından yükselen gerilim devam ederken, YPG'den yeni bir açıklama geldi.

Terör örgütü PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin sözcüsü Nuri Mahmud, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Anlaşma yok. Sadece Suriye ordusuna gelip sınırlarını koruması için bizim tarafımızdan yapılan bir çağrı var" dedi. Mahmud, "Bu, onun görevi... Ama şu ana kadar Suriye ordusu Afrin'e karşı görevini yerine getirmedi" diye ekledi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, "Halk Güçleri" olarak tanımladığı rejim yanlısı birliklerin, TSK'nın Afrin operasyonunda "bölge halkına yardım ve destekte bulunmak üzere" bölgeye gideceğini duyurmuştu. Rejim yanlısı güçlerin Afrin'e gideceğine dair iddialar, terör örgütüne danışmanlık yapan Badran Jia Kurd adlı şahsın Pazar günü Reuters'a yaptığı açıklamaların ardından yoğunlaşmıştı.

Esad yanlısı güçlerin Afrin bölgesinin sınır noktalarında konuşlandırılacağını söyleyen Kurd, birliklerin iki gün içerisinde bölgeye gideceğini öne sürmüştü. Şu an için sadece askeri bir anlaşma söz konusu olduğunu belirten yetkili, siyasi bir anlaşmanın bulunmadığını ifade etmişti.

PYD'nin eski liderlerinden Salih Müslim de Pazartesi günü Berlin'de yaptığı, "Şu anda Suriye hükümetiyle Rusya'nın arabuluculuğunda müzakereler var ancak henüz bir anlaşmaya varılmış değil" demişti.

ANKARA NET TAVRINI KOYDU

Gelişmelerin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Türkiye'nin net tavrını ortaya koydu. Çavuşoğlu, "Rejim buraya PKK ve YPG'yi temizlemek için girerse, sorun yok. Rejim buraya PKK ve YPG'yi korumak için girerse bizi kimse durduramaz. Bu Afrin için de geçerli, Fırat'ın doğusu için de geçerli, Menbiç için de geçerli” demişti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, rejim güçlerinin Afrin'e gireceğine dair haberleri yalanladı. Bozdağ, "Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye rejimine bağlı bazı güçlerin Afrin'e gireceğine dair bir haber geçtiyse de bu haber resmi makamlar tarafından doğrulanmamıştır, gerçek dışıdır, gerçekle alakası yoktur. Suriye rejiminin PYD/YPG terör örgütlerini müdafaa için Afrin'e birlik sevk etme gibi bir düşünceye varması veya bu yönde adım atması, bölge bakımından çok büyük felaketlere yol açar" ifadesini kullanmıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)