E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen bir ayın en hızlı yükselişinde---

Yen bir ayın en hızlı yükselişinde

Yen bir ayın en hızlı yükselişinde
10 Temmuz 2013 - 16:32 borsagundem.com

Yen, Japonya ekonomisinin toparlanma sinyalleri ile diğer büyük para birimleri karşısında değer kazandı

Yen, Japonya ekonomisindeki toparlanma sinyalleri ile ülkenin merkez bankasının genişlemeci politikaları bu yıl içerisinde artırabileceği ihtimallerini azaltması ile, dolar karşısında bir ayın en büyük yükselişini kaydetti.
Yen, Japonya merkez bankasının (BOJ) iki gün sürecek olan toplantıya başlaması ve Yardımcı Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura'nın ekonominin toparlandığını söylemesiyle, diğer 16 büyük para birimi karşısında değer kazandı. Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) tarafından Yönetim Kurulu Üyesi Joerg Asmussen'in yaptığı ve para biriminin dün üç ayın en düşüğüne gerilemesine neden olan açıklamaların aydınlatılması ile, dolar karşısında yükseldi. Bloomberg Dolar Endeksi ise Fed Başkanı Ben s. Bernanke'nin yapacağı konuşmalar öncesinde üç yılın en yükseğine yakın seyreden seviyelerden geriledi.
Rabobank International döviz stratejistlerinden Jane Foley, "Piyasa, Japonya merkez bankasının genişlemeci politikalarını daha fazla artırmayacağı yargısına vardı. Dolar-yen'de orta vadede daha yukarılara gidebiliriz. Yaz boyunca göreceğimiz durumlar genellikle Bernanke'nin söylediklerine bağlı olarak gerçekleşecek" yorumunu yaptı.
Yen dolar karşısında, 14 Haziran'dan bu yana en dik artışın ardından, yüzde 1.1 yükselerek New York saati ile 07:07'de 100.04 yen oldu. Yen euro karşısında ise, 128 yene kadar güçlenmesinin ardından, yüzde 0.8 artışla 128.28 yen oldu. Euro dolar karşısında dün 1.2755 dolar ile 4 Nisan'dan bu yana en zayıf seviyeye gerilemesinin ardından, bugün yüzde 0.3 yükselerek 1.2822 dolar oldu.
Rabobank'tan Foley ayrıca, yenin dolar karşısında bir yıl içerisinde 105 yene kadar zayıflayacağı tahmininde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)