E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYahoo'nun gelirleri arttı---

Yahoo'nun gelirleri arttı

Yahoo'nun gelirleri arttı
24 Ocak 2017 - 00:57 borsagundem.com

Yahoo Inc bugün yaptığı açıklamada çeyrek dönem gelirlerinin yüzde 15.4 oranında artış gösterdiğini duyurdu.

Yahoo Inc bugün yaptığı açıklamada çeyrek dönem gelirlerinin yüzde 15.4 oranında artış gösterdiğini duyurdu.  Şirket, uzun süreden bu yana çekirdek faaliyetlerini Verizon Communications'a satma yönündeki görüşmelerini ise devam ettiriyor.

Anlaşmanın kaderi Yahoo'nun geçtiğimiz yıllarda iki önemli veri hırsızlığına maruz kalmasının ardından sıkıntıya girmişti. Şirketin bugün yaptığı açıklamada ise Verizon ile satış konusundaki görüşmelerin sürdüğü ifade edildi ve anlaşmanın yılın ikinci çeyreğinde tamamlanmasının beklendiği dile getirildi.
Daha önceki açıklamalarda anlaşmanın ilk çeyrekte sonlanmasının beklendiği belirtilmişti.

İnternet devi Aralık ayında yaptığı açıklamada 2013 yılında maruz kaldığı ve 1 milyarın üzerindeki kullanıcısını etkileyen siber saldırıyı çözdüğünü belirtmişti.

Yahoo'nun gelirleri 31 Aralık tarihnde sona eren üç aylık dönemde 1.47 milyar dolara yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 1.27 milyar dolar seviyesindeydi.
Şirketin dağıtılabilir karı ise toplamda 162 milyon dolar ve hisse başına karı 17 sent seviyesinde oldu. Geçen yılın aynı dönemi toplam 4.43 milyar Dolar ve hisse başına 4.70 dolar zararla tamamlanmıştı.

Geçen yılın aynı döneminde şirket bazı birimlerin fiyatlarındaki gerileme nedeniyle 4.46 milyar dolar tutarında varlık değer kaybı yaşamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)