E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'te Dow rekorda, Nasdaq geriliyor---

Wall Street'te Dow rekorda, Nasdaq geriliyor

Wall Street'te Dow rekorda, Nasdaq geriliyor
12 Aralık 2017 - 21:41 borsagundem.com

ABD hisse senedi piyasalarında S&P ve Dow bugün açılış sonrası işlemlerde yeni rekor seviyelere tırmandı.

BORSAGUNDEM.COM

ABD hisse senedi piyasalarında S&P ve Dow bugün açılış sonrası işlemlerde yeni rekor seviyelere tırmandı. Boeing hisselerine gelen alımlar ve bankacılık sektöründeki yükseliş endekslere önemli destek sağladı.

Goldman Sachs hisseleri yüzde 2.4 oranında değer kazanırken, JPMorgan ve Bank of America hisseleri yüzde 1'er yükseliş gösterirken, bu artışla S&P finans endeksini yüzde 0.9 oranında yukarı taşıyor.

Boeing'in ödeyeceği temettü miktarını yüzde 20 artıracağını ve eski hisse alım programını 18 milyar dolara çıkaracağını açıklayınca şirketin hisseleri yüzde 3.4 oranında yükselişle 292.8 milyar dolara ulaştı.

Bu gelişmelerin ardından Dow Jones Sanayi endeksi 150 puan yükselişle 24536.68, S&P 500 endeksi 7.66 puan yükselişle 2,667.65 ve Nasdaq Bileşik endeksi 7.17 puan düşüşle 6,867.91 puandan işlem görüyor.
Teknoloji sektöründe Apple ve Facebook hisselerindeki satış baskısı öncülüğünde yaşanan düşüş Nasdaq Bileşik endeksinin gerilemesinde etkili oluyor.
Şikago merkezli Kingsview Asset Management'ın portföy yöneticisi Paul Nolte, "Yıl sonuna giderken yatırımlarda bir rotasyon gözlüyoruz. Yıl içinde büyük getiri sağlayan teknoloji sektörü hisseleri gibi alanlarda, kar satışları gelirken, bu yükselişin gerisinde kalan finans ve enerji sektöründe ise alımlar gözleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)