E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'te Çin devrimi---

Wall Street'te Çin devrimi

Wall Street'te Çin devrimi
21 Eylül 2014 - 10:00 borsagundem.com

New York Borsası'ndaki ilk gününde yüzde 38 yükselen Alibaba'nın piyasa değeri 231.4 milyar dolara ulaştı

Çinli e-ticaret şirketi Alibaba, New York Borsası'nda işlem gördüğü ilk gün tarih yazarken, piyasa değeri en yüksek teknoloji şirketi sıralamasını da sarstı. New York Borsası'nda 22 milyar dolarla en büyük halka arzı gerçekleştiren Alibaba, cuma günü rekor oranda prim yaptı. Alibaba'nın halka arzda 68 dolar olarak belirlenen hisse fiyatı cuma günü yüzde 38 yükselerek 93.89 dolara ulaştı. Hissedeki sert yükselişle birlikte şirketin halka arzda 170 milyar dolar olarak belirlenen piyasa değeri, 231.4 milyar dolara fırladı. 

IBM VE FACEBOOK'U SOLLADI 

1964 doğumlu Ma Yun'un aynen Apple'ın Steve Jobs'u ve Microsoft'un Bill Gates'i gibi sıfırdan kurup geliştirdiği Alibaba ulaştığı bu değerle, borsada piyasa değeri en yüksek dördüncü şirket konumuna geldi. Alibaba aynı zamanda dünya genelinde piyasa değeri en yüksek ilk 10 şirket arasındaki yerini aldı. Alibaba'nın piyasa değeri Facebook, Oracle, IBM, JP Morgan, P&G, Coca-Cola, AT&T, Pfizer gibi dünya devlerini solladı. Apple, 604.5 milyar dolarla dünyanın piyasa değeri en yüksek şirketi konumunda bulunuyor. Teknoloji şirketleri içerisinde Apple'ın ardından 406.1 milyar dolarla Google yer alıyor. Alibaba, Borsa İstanbul'da işlem gören 440 şirketin 249 milyar dolarlık değerine de neredeyse tek başına ulaştı. 

BİR DEV DAHA GELİYOR

e-ticaret devi Alibaba'nın ardından, Wall Street, tarihin en büyük banka halka arzını gerçekleştirmeye hazırlanacak. ABD'li banka Citizens Financial Group, yaklaşık 3.4 milyar dolarlık halka arz gerçekleştirecek. Halka arzın önümüzdeki hafta içinde tamamlanması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)