E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP'da işlemleri yurt dışı belirliyor---

VİOP'da işlemleri yurt dışı belirliyor

VİOP'da işlemleri yurt dışı belirliyor
22 Temmuz 2014 - 09:01 borsagundem.com

Haftanın ilk işlem günün piyasalarda jeopolitik risklerin etkisi izlendi

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP raporu:
   
"VİOP 30 Kontratı: ABD Açılışı Sonrası Satışlar ile  Geriledi…   

Ukrayna'da kriz devam ederken, Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımlarının ardından yeni yaptırımların gündeme gelmesi , yanı sıra İsrail'in Gazze'ye askeri müdahaleye devam etmesi dünya borsalarında satışlara sebebiyet veriyor. Dün Avrupa borsaları yükselen jeopolitik risklerin etkisi yanı sıra olumsuz hisse bazlı haberler ile özellikle DAX  endeksi öncüllüğünde gerilerken, ABD endeksleri de negatif seyir izleyerek günü kayıpla  kapattı. Gün boyunca önemli bir  veri akışı yoktu.
   
Yurt içine ise önemli bir veri akışı yokken BİST endeksleri küresel borsalardan pozitif ayrışıp gün boyu kazançlı işlem görse de,  gün sonuna doğru özellikle ABD borsalarının açılması sonrası satışlarla karşılaştı ve günü negatif kapattı. Bu kapsamda VİOP 30 kontratı  yüzde  0,54  gerileyerek günü 101.575 puandan kapattı.
   
Bugün ABD tarafında TÜFE ve  çekirdek TÜFE verileri, konut fiyatları  ve konut satışları verileri izlenecektir. Özellikle TÜFE verileri ön plana çıkmaktadır.
   
Teknik açıdan ise kontratın 101.400 desteğini  aşağı yönlü kırılması durumunda 100.650 ve 100.000 seviyelerinin hedeflenmesi, kontratın 101.400 desteği üzerinde tutunması durumunda ise 102.500 direncini hedeflenmesi beklenebilir. Dün jeopolitik riskler sebebi ile gün sonunda satışlar ile karşılaşan endekste 100.000 seviyesi önemli bir destektir.

VİOP USDTRY Kontratı: TL Pozitif Ayrıştı…

Ukrayna'da devam eden jeopolitik riskler nedeniyle Doğu Avrupa para birimlerinin neredeyse tamamı dolar karşısında değer kaybederken, Türk lirasının Asya para birimleriyle beraber pozitif ayrıştığını gördük. Bu kapsamda USDTRY paritesi de geriledi.
   
Bugün ABD'de açıklanacak TÜFE verileri ile konut piyasası verileri izlenecek. ABD'de TÜFE aylık bazda yüzde 0,3, yıllık bazda yüzde 2,1 beklenirken  çekirdek TÜFE de aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda yüzde 2,0 bekleniyor.  
   
Teknik açıdan kontratın 2.1420 desteğini, aşağı yönlü kırması durumunda 2.1380 ve 2.1350 seviyelerinin hedeflenmesi beklenebilir. 2.1500 seviyesi ise kontrat için yakın vade de ilk direncidir. Kontratta aşağı yönlü eğilim devam etmektedir.

VİOP Altın Kontratı : Gözler TÜFE verilerinde..

Dün ciddi bir değişim göstermeyen altın fiyatlarının, Ukrayna krizine bağlı jeopolitik risklerin canlı kalmaya devam etmesi nedeniyle  gün içerisinde yukarı yönlü eğilimini korusa da bu sabah Asya seansında altında sınırlı bir satışın olduğunu görüyoruz.
   
Bugün ABD'de açıklanacak TÜFE verileri ile konut piyasası verileri izlenecek. ABD'de TÜFE aylık bazda yüzde 0,3, yıllık bazda yüzde 2,1 beklenirken  çekirdek TÜFE de aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda yüzde 2,0 bekleniyor. 
   
Teknik açıdan kontratın 1315 desteği üzerinde tutunması  durumunda 1330 ve 1345 seviyeleri izlenebilir. 1305 seviyesi kontrat için destektir. 
   
Asya seansında spot altında satıcılı seyrin olması, sabah açılışta kontrat üzerinde etkili olabileceği gözden kaçmamalıdır."

ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)