E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinUçaktan indirilen Türk engelli yolcu için açıklama---

Uçaktan indirilen Türk engelli yolcu için açıklama

Uçaktan indirilen Türk engelli yolcu için açıklama
14 Temmuz 2014 - 16:44 borsagundem.com

Air France, büyük tepki toplayan haberle ilgili olarak iddialar için ne dedi?

Air France Havayolları'nın Paris-İstanbul seferini yapan uçağından engelli yolcunun indirildiği iddiasıyla ilgili, uçağın Uluslararası Tokyo Konvansiyonu çerçevesinde engelli yolcunun uçuş ve yolcu güvenliğini tehdit edici durumu sebebiyle Münih Havalimanı'na acil iniş yapmak zorunda kaldığı bildirildi.
 
Air France Türkiye, bazı basın organlarında 12 Temmuz'da Air France'ın Paris-İstanbul seferini gerçekleştiren uçağın, bazı İngiliz yolcuların Türk ailesinin engelli çocuğundan şikayeti üzerine kabin ekibi tarafından Münih Havalimanı'na indirildiği haberleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.
 
Açıklamada, şöyle denildi:

"2 Temmuz'da Air France'ın 'AF1590' uçuş numarasıyla Paris Charles de Gaulle-İstanbul Atatürk Havalimanı seferini yapan uçağı, Uluslararası Tokyo Konvansiyonu çerçevesinde, genç engelli bir yolcunun uçuş ve yolcu güvenliğini tehdit edici durumu sebebiyle Münih Havalimanı'na acil iniş yapmak zorunda kalmıştır. Air France Münih personeli, iki aile ferdiyle uçaktan inen yolcuya ilk tıbbi müdahalenin yapılmasını sağlamıştır."

 Engelli yolcunun annesi Nazime Güngör'ün Münih Havalimanı'nda oğlunun sakinleşmesini ve kriz geçirmemesini sağlayacak ilacını uçuştan yeterli süre önce vermediğini teyit ettiği aktarılan açıklamada, "Münih Havalimanı'na indikten sonra verilen ilacıyla genç yolcu sakinleşmiştir. Münih'te Güngör ailesine tıbbi yardım, uçuş seçenekleri ve gerekirse konaklamanın da dahil olduğu tüm hizmetler sunulmuştur. Ailenin biletleri iptal edilmemiştir. Aile, Münih'ten Air France ile sunulan İstanbul uçuş seçeneklerini reddetmiş ve aile fertlerinden biri, başka bir havayolu şirketiyle tek yön bilet satın almayı tercih etmiştir" ifadelerini yer verildi.

 Açıklamada, yolcunun Fransız vatandaşı olduğu, uçağın acil iniş yapmasının uçuş ve yolcu güvenliği önceliği sebebiyle gerekli görüldüğü vurgulanarak, "Engelli yolcumuzun tıbbi durumunda öngörüldüğü gibi ilacının uçuştan yeterli zaman önce verilmesinin, bu üzücü olaylar zincirini önleyebileceğini vurgulamak isteriz" denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)