E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin vergi kararına ilişkin ABD'den açıklama---

Türkiye'nin vergi kararına ilişkin ABD'den açıklama

Türkiye'nin vergi kararına ilişkin ABD'den açıklama
15 Ağustos 2018 - 22:49 borsagundem.com

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders, "Türkiye’nin ek ithalat vergileri üzücü. Yanlış yönde atılmış bir adım. Bizimki ulusal güvenlik nedeniyle atılmış bir şey. Rahip Brunson’in bırakılması durumunda Türkiye’ye ek ithalat vergileri kalkmayacak." dedi

Beyaz Saray'dan Türkiye'nin vergi kararına ilişkin açıklama yapıldı. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Türkiye'de yargılanmasına devam edilen Amerikalı Papaz Andrew Brunson'ın serbest kalması durumunda,  ABD'nin, Brunson'dan dolayı Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararlarını gözden geçireceğini söyledi.

Sözcü Sanders, Beyaz Saray'daki günlük basın brifinginde Türk-Amerikan ilişkilerindeki son gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de yargılanmasına devam edilen Brunson'ın serbest kalması durumunda nasıl bir gelişmenin olabileceği şeklindeki bir soruya Sanders, şu cevabı verdi:

"Şu anda geçerli olan çelik vergisi, Papaz Brunson'ın serbest bırakılmasıyla kaldırılmaz. Çünkü bunlar ulusal güvenliğimizle ilgili. Ancak Brunson ve (ABD'nin gündeme getirdiği) diğer kişilerle ilgili Türkiye'ye getirilen yaptırımları o noktada gözden geçiririz."

Bir diğer soru üzerine Sanders, ABD'nin Türkiye'ye getirdiği ilave çelik ve alüminyum gümrük vergilerinin "ABD'nin ulusal güvenliğine" binaen getirildiğini, ancak Türkiye'nin ABD'ye karşı getirdiği son ilave gümrük vergilerinin ise "misilleme" olduğunu savundu.

"Türkiye'nin son misilleme kararını desteklemiyoruz." diyen Sanders, Türkiye'nin getirdiği son gümrük vergilerinin kabul edilemez olduğunu ve yanlış istikamette atılmış bir adım olduğunu iddia etti.

Sanders ayrıca Türk ekonomisindeki son gelişmeleri yakından takip ettiklerini de sözlerine ekledi. 

Pence: Türkiye Trump'ın kararlılığını test etmemeli

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Türkiye'de tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li Papaz Andrew Brunson ile ilgili açıklama yaptı.

Pence sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Pastör Brunson masum bir adam ve adalet onun serbest bırakılmasını istiyor. Türkiye Trump'ın kararlılığını test etmemeli." ifadelerini kullandı.

Türkiye'den ABD'ye ek vergi misillemesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Döktüğünüz kanların birgün hesabı sorulacak16 Ağustos 2018 06:50

    o yüzdenmi vergi artırıp sonrada iki katına çıkardınız.

  • Nihat16 Ağustos 2018 02:56

    Merak etmeyin bunlar daha iyi günleriniz! Amerika milyonlarca Kızılderili yi nasıl katlettiği başta olmak üzere, siyahi katliamların, IIrak ve Afganistan katliamlarının da hesabını verecek! Rabi esas abisi Dünya katliamcısı İngiltere birlikte! Özellikle İngiltere Hindistan da 20 milyon Afrika da ise ne sayı ne de ülke belli aşağı yukarı tamamında ki katliamlardan İngiltere sorumludur. Kendilerini medeniyetin beşiği olarak gören bu soysuzlar Dünya ya üstün ırk, emperyal yada kapitalin üstünlüğü kavramlarını Londra da güya bilimselleştimişler ve bu kavramların da birbirleri ile çatışması gerektiğini de darwinizm felsefesi ile izah etmişlerdir! Uzun lafın kısası şeytanın görünen yüzleridir bu medeniyet soysuzları! Milletlerin ifrat ve tefrit noktalarını gayet iyi kullanarak bilinç altı kurgulama yapmak ta yine bu soysuzların işidir! Tabi bunları satılık medyaları ve münafıkları vasıtası ile yaparlar.

  • Hasan aydın16 Ağustos 2018 01:36

    Amerika ilkokul triplerinde dış politika yürütüyor. Kendisini herhalde "dünyanı süper gücü olma" egosuyla o kadar şişirmiş ki diğer devletlerde durum ne göremiyor.

  • Emrah16 Ağustos 2018 01:25

    Trump daha dün başkan oldu bakalım ne kadar ömrü olacak başkanlığının?diğer seçimlerde belli olur ne olacağı.

  • can16 Ağustos 2018 01:17

    suçsuzda neden bu kadar kuru gürültü ...suçsuzsa mahkeme aklasın abd degil....suçsuz insan mahkemeden korkmaz suçlu korkar....

  • Haluk abi16 Ağustos 2018 00:07

    Bu trampet ne kullanıyorsa aynısından denemek lazım kafası güzel ne dediğini bilmiyor

  • R,Demir16 Ağustos 2018 00:05

    Size gelince Adalet işliyorsa bize gelince neden işlemez it Amerika papaz mapaz ne ayaksiniz siz Türk u tehtid etmek demek kefenini hazirlaman demek..

  • Reis işini bilir15 Ağustos 2018 23:45

    Trumpta erdoğanı test etmemeli. Bu millet erdoğanı boşuna sevmiyor, ülkesini ezdirseydi yıllardır seçilmezdi!

  • Arslan15 Ağustos 2018 23:26

    Bronson hikaye iki ulkeninde ekonomik koşulları masada bir çıkış yolu bunlardan bu kutulmak demiyimde boykot bahanesi ile ithal mallarda uzaklaşmak olur inşallah gerçekten çok buyük sıkintı ithalat gelecek nesiller borçlaniyor

  • Ada15 Ağustos 2018 23:17

    ulen bunlar çakal olmuş şu kelimeye bak ulusal güvenlikmiş bizimki ne patlicanmi siz bizi yalaka olmuş devletlerle karıştırmayın aç kalır boyun eğmeyiz

  • Ofli15 Ağustos 2018 23:12

    Avcunu yala abd

  • Okn okn 15 Ağustos 2018 23:02

    Daha çok takip edersin...aç kalırız. .ama onursuz yaşamayı. ..

  • Selahattin abi15 Ağustos 2018 22:58

    Ulen sizinki ulusal güvenlik oluyorda bizimki olmuyormu.Bizde cari açığı veriyoruz ithalatı kısacağız bu kadar.Bu arada Boing siparişlerini iptal edebilsek ne süper olur