E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurkcell'de minimum fiyat kuralı kaldırıldı---

Turkcell'de minimum fiyat kuralı kaldırıldı

Turkcell'de minimum fiyat kuralı kaldırıldı
23 Ağustos 2016 - 08:57 borsagundem.com

Turkcell'de, ses ve SMS servisleri için minimum fiyat kuralı kaldırıldı

Turkcell tarafından KAP'a yapılan açıklamada, BTK tarafından minimum fiyat kuralının kaldırılması ile müşteri ihtiyaçlarına uygun teklif seçeneklerini daha çok zenginleştireceğini bildirdi.

Şirketten gelen açıklama şöyle;

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ("BTK"), 2009 yılından bu yana sadece Turkcell'e uygulanmakta olan ve Şirketimizin rekabet gücünü olumsuz etkileyen ses ve SMS servisleri için minimum fiyat kuralının* 16 Ağustos 2016 tarihli kararı ile yürürlükten kaldırılmasına karar vermiştir. Tarife ve kampanyalarımıza uygulanan söz konusu kısıtlamanın kaldırılması ile Şirketimiz müşteri ihtiyaçlarına uygun teklif seçeneklerini daha çok zenginleştirecektir.


Bu yükümlülüğün kaldırılmasına neden olarak, mobil elektronik haberleşme pazarında yaşanan gelişmeler, mobil internet hizmetinin pazardaki öneminin artması, internet üzerinden iletişim imkanı tanıyan Over The Top (OTT) servislerinin yaygınlaşması, ses ve SMS hizmetlerinin pazardaki öneminin düzenlemelerin uygulandığı döneme göre azalması ve şebeke içi aramaların oranı ile şebeke içi-şebeke dışı fiyat farkının azalması gösterilmiştir.


* Şirketimizin ses ve SMS hizmetleri için, tüm tarife ve kampanyalarında ortalama şebeke içi ücretlerinin, diğer işletmecilere uyguladığı dakika/SMS adedi başına ağırlıklı ortalama çağrı sonlandırma ücretinin 1,7 katının üzerinde olması kuralı (şebeke içi birim ücretlerinin alt sınırı yükümlülüğü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 79,00
En Yüksek: 79,60
En Düşük: 77,70
Değişim 0,64 %
FK: 13,84
PD / DD: 1,42
İşlem Hacmi 1.695.589.018
Toplam Adet: 21.470.669
Ağırlıklı Ort.: 78,96
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)