E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurkcell’de nefesler tutuldu---

Turkcell’de nefesler tutuldu

Turkcell’de nefesler tutuldu
26 Mart 2015 - 07:15 borsagundem.com

Genel Müdür atandı, Turkcell Holding temsilci gönderiyor, ortaklar temettü de anlaştı… Turkcell Genel Kurulu bugün toplanıyor

TeliaSonera’nın sahip olduğu Sonera Holding, Çukurova Grubu ve MV Holding’in ortaklığında kurulan, Borsa İstanbul'da işlem gördüğü gibi New York Borsası'na da kote olan Turkcell, Turkcell Holding'e bağlı. Turkcell Holding ise Çukurova Telekom Holding'in çatısı altında. Çukurova Telekom'un yüzde 49'u Rus Altimo, yüzde 51'i de Çukurova'ya ait. İki şirket için kritik konu Turkcell İletişim'deki yüzde 13.8'lik hissenin kimin olacağı?

İşte böylesine karmaşık bir yapı içinde bugün toplanacak olan Turkcell Genel Kurulu, 4 yıldır süregelen “Çoğunluk sağlanamadığı için Genel Kurul toplanamadı” engelini aşacak mı? 
Kritik sorunun yanıtı saat 10.00’da başlayacak olan tarihi Genel Kurul’da ortaya çıkacak. Ve Borsagundem.com daha önceki Genel Kurul’larda olduğu gibi bu tarihi anları da canlı olarak yayınlayacak.
Ancak bu noktada endişeleri ortadan kaldıran üç flaş gelişme dün yaşandı. Sabah saatlerinde yapılan açıklamada, TeliaSonera ve diğer Turkcell Holding hissedarlarının Turkcell'in Genel Kurul’unda temettü dağıtımı yönünde karar almak için anlaşmaya vardıkları ifade edildi. Bu işbirliğini destekleyen ve krizin aşılmasına yardımcı olacak ikinci önemli adım ise öğleden sonra geldi. Turkcell İletişim'in yüzde 51 hissesine sahip bulunan Turkcell Holding ortaklarının Genel Kurul’a temsilci gönderilmesi konusunda el sıkıştıkları ifade edildi. AA’nın haberinde “Kaynaklar, olağanüstü bir durum söz konusu olmadığı sürece Turkcell Holding'in Genel Kurul’da temsil edileceğini belirtti. Turkcell'in yüzde 51'ine sahip olan Turkcell Holding'te payı bulunan Alfa ve Çukurova Grubu arasında dolaylı Turkcell pay sahipliği ile ilgili yıllardır devam eden uzlaşmazlık, nedeniyle Genel Kurul yapılamıyor” denildi.
Günün son sıcak olayı ise akşam saatlerine denk geldi. 17.00 sıralarında KAP’a düşen duyuruyla Kaan Terzioğlu’nun Turkcell Genel Müdürlüğü’ne getirildiği belirtildi. Böylece Şirket, yeni patronla Genel Kurul’a gitme kararı almış oldu. 
Şimdi gözler Tepebaşı’ndaki Türkcell Plaza Konferans Salonu’nda. Kimler gelecek, kimler gelmeyecek? Çoğunluk sağlanacak mı? Genel Kurul toplanacak mı? Yatırımcıların yıllardır hasretle beklediği temettü dağıtma kararı alınacak mı?
Bir devin büyük sancısını bitirecek toplantıya saatler kaldı…
Zaten bu kriz bugün de sürerse bundan sonra olacaklar belli. Çünkü SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, 2014 Eylül’ünde yaptığı açıklamada, “31 Mart 2015 mevcut ortaklar için son tarih. Bu tarihe kadar ya kendileri oturup anlaşıp normal bir şirket haline dönüştürecekler, ya da SPK gerekli adımları atacak" demişti.
Yani Turkcell Genel Kurul açmazı bugün ya çözülecek ya da SPK çözümsüzlüğe müdahale edecek…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)