E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTurkcell hisseleri çağrı mecburiyeti nedeniyle mi alınmadı?---

Turkcell hisseleri çağrı mecburiyeti nedeniyle mi alınmadı?

Turkcell hisseleri çağrı mecburiyeti nedeniyle mi alınmadı?
30 Kasım 2016 - 07:23 borsagundem.com

Turkcell'de hisse alımı süresi sona erdi ve hiçbir şirket alıma yanaşmadı. Alım yapan kuruluş, Turkcell'de söz sahibi olacağı için hisse alımı çağrısı yapma mecburiyetine düşebilir

Turkcell'de hisse alımına ilişkin hiçbir hamle yapılmaması işin içinde başka değişkenlerin olduğunu ortaya çıkardı. 
Çukurova Grubu, Alfa Grubu’na rehinli olan Turkcell hisselerinin geri alımı için 2014’te Ziraat Bankası ile kredi sözleşmesi imzalamış, Alfa’ya 1.6 milyar dolarlık borcunu ödemişti. Bu kredi karşılığında yüzde 13.76’lık hisse de Ziraat Bankası’na rehin edilmişti. Çukurova Grubu, Alfa’nın elindeki CTH hisselerini almak için de teklif yapmış ancak Alfa bunu reddederek 2014 sonunda Londra Tahkim Mahkemesi’nde hukuki süreci başlatmıştı. Mahkeme de nihai kararında Çukurova’nın elindeki hisselerini satması ya da Letterone’ın elindekileri alması gerektiğine hükmetmişti. Tahkim Mahkemesi kararına göre Çukurova’nın 60 gün içinde Letterone’a ait Turkcell’deki yüzde 13.22 payı 2.7 milyar dolara alması veya Çukurova’nın kendi elindeki yüzde 13.76 hisseyi Letterone’a 2.8 milyar dolara satması gerekiyordu. Çukurova belirlenen tarihler içinde payı almak için teklifte bulunmayınca bu hak Letterone’a geçmişti. Letterone’a Çukurova’nın elindeki hisseleri almak için tanınan süre dün sona erdi. Bu arada bazı kaynaklar asıl sorunun çağrı mecburiyeti olabileceğine de dikkat çekti. Mahkemenin belirlediği Hisse değerinin şu an piyasada işlem gören hisse değerinin 3 katı olduğuna dikkat çeken kaynaklar, “Alfa çağrı zorunluluğunu çözmeden bu hisseleri almaz. Zira aldığı takdirde piyasada yüzde 25 hisseyi daha hatta Telia’nın elindeki hisseleri de 3 katı pahalı fiyattan almak zorunda kalabilir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)