E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTürk Telekom artık tek marka oldu---

Türk Telekom artık tek marka oldu

Türk Telekom artık tek marka oldu
26 Ocak 2016 - 10:49 borsagundem.com

Türk Telekom geçen sene başlattığı değişim ve entegrasyon sürecini yeni logoyla taçlandırdı. Avea ve TTNET artık Türk Telekom oldu.

FATİH RENÇBERLER – ÖZEL HABER
 
Türkiye’nin telekomünikasyon devi Türk Telekom son iki yıldır büyük bir değişime sahne oluyor. Olmaya da devam ediyor. Türk Telekom 2016’ya çok konuşulacak yeni bir sürprizle merhaba dedi. Şirket’in sürpriz yeniliği, kurumun yeni logosu oldu.
 
Bilindiği gibi grup üst yönetimi tarafından, büyüme hızını ve verimliliğini bir üst seviyeye taşımak amacıyla satış, pazarlama, altyapı ve destek fonksiyonlarını bütünleştirme kararı alındı.
Türk Telekom, TTNET ve Avea arasındaki birleşmeyi kapsayan uygulama entegrasyon yönünde yeni ve önemli bir adım olarak yorumlandı.
 
CEO koltuğuna oturur oturmaz Türk Telekom’da yeniden yapılanmayı başlatan Rami Aslan, süreci dünyadaki örneklerinden çok daha kısa sürede tamamladıklarını söyledi. İki üst yönetici Erkan Akdemir ve Mehmet Ali Akarca da şirketin temelde ikiye ayrılan ‘bireysel iş’ ve ‘kurumsal iş’ yapısının kaptanlıklarını üstlendi.

Süreç içinde, operasyonel görev değişikliklerini atamalar izledi. Yeniden yapılanma çerçevesinde stratejik noktalara yeni isimler getirildi. Türk Telekom, bugün bir adım daha atarak yeni yüzünü ortaya koyan logosunu, düzenlediği etkinlikte duyurdu.
 
Hız kaybetmeyen değişimde Şirketin bilinen iki renkli, iki parçalı, eski TÜRK TELEKOM yazılı logosu gidiyor, yerine tek parça, tek renk üzerine Türk Telekom yazılı logo geliyor. Yeni logonun tasarımı yazıdan işaretlere radikal değişiklikler içeriyor.



Türk Telekom, yeni logosunda üçken şekillerle üç Şirket’in tek bir çatı altında toplandığını ve birleşmenin meydana getirdiği esnek, vizyoner ve dinamik yapısını vurguluyor. Yeni logo Avea ve TTNET’ten canlılık ve enerji, Türk Telekom’dan güven ve tecrübeyi yansıtıyor.
Şirket, bugünden itibaren tek bir marka olan Türk Telekom markası ve logosuyla iletişimi, eğlenceyi tek bir çatı altında sunacak. 
 


Telefonlarda AVEA yerine Türk Telekom yazacak

Birleşme adımı sonrası artık telefonlarda görülen AVEA operatör ismi yerine TÜRK TELEKOM ismi görülecek. Türk Telkom yetkililerinden aldığımız bilgiye göre bu dönüşüm, bu gece saat 21:00'de hayata geçecek. 



Avea mağazaları değişiyor

Yeni değişimle birlikte Avea mağazaları da değişiyor. Avea mağazaları Türk Telekom mağazaları olarak yeni logosu ve konseptiyle müşterilerini ağırlayacak. Yeni mağazanın bir örneği etkinlik alanında basın mensuplarına tanıtıldı. İşte yeni mağazaların tasarımı.







Büyük dönüşüm 26 Ocak 2016 akşamı başlıyor

26 Ocak akşamı itibarıyla gerçekleştirilmeye başlanacak büyük bir dönüşüm operasyonu ile Türkiye çapında Türk Telekom mağazaları, genel müdürlük binaları, ofisler, tabelalar, araçlar, personel kıyafetleri Türk Telekom’un yeni logo ile giydirilmeye başlanacak. Aynı şekilde, internet sitesi de yeni logo ile hizmete geçecek.

Rami Aslan’ın sözleriyle yeni logo

“Yeni logomuz müşterilerimize; yeniliklere, özgür iletişime ve herkese açık yeni bir dünyayı sunmada esin kaynağımız oldu. Logomuz, teknolojinin insanların hayatında olumlu değişimler yapacağına, kurumların daha iyi sonuçlara ulaşmasına ve ülkemizin geleceğine katkı sağlayacağına olan umudumuzun ve iyimserliğimizin ifadesidir. Logomuz bizim bilinen uzmanlığımızın teyit edilmesidir. Ürün ve hizmet çeşitliliğimizin bir göstergesidir. Diyalog, yeni fikirler ve büyüme için esin kaynağı olma tutkumuzdur. Geleceği renklendirme arzumuzdur. Logomuz, fiberin gücünü herkese sunmamızın sembolüdür.”



YENİ LOGO, YENİ MARKA KİMLİĞİ

Üç markanın gücü yeni logoda bir araya geldi. Logonun doğuş hikayesi şu şekilde:

Birleşme süreciyle birlikte hem stratejisini hem de hedeflerini yenileyen Türk Telekom, entegre yapısını ve marka kimliğini dinamik ve canlı bir logoyla taçlandırdı. Basın toplantısında yeni logonun doğuş hikâyesi etkileyici bir sunum eşliğinde şu sözlerle anlatıldı:

“Türk Telekom’un yeni logosu, tek marka olarak yoluna devam edecek olan Türk Telekom’un hayatın her alanında, her zaman, hareket halinde oluşunu, çevikliğini, enerjisini, dinamik yüzünü yansıtmak üzere yeniden tasarlandı. Cesur karakterlere, canlı ve dinamik renklere sahip yeni logo; üç markanın bir araya gelişini, birliği ve uyumu simgeliyor. Yeni logo; Türk Telekom’un enerjisini, inovasyon ve ilerleme ruhunu, Türkiye’ye ve Türk insanına sunacağı değerler bütününü temsil ediyor. Logo; üç markanın bir araya gelmesiyle müşterilerin iletişim ihtiyacına cevap olacak çözümlerin tek elden sunulmasının simgesi niteliğinde. Yeni logo renklerini, Türk Telekom’un güçlü özelliklerinden alıyor. Yeşil renk; canlı, enerjik ve çevik yapıyı; turuncu/kırmızı renk, cesareti ve hayal gücünü, Türk Telekom ile özdeşleşen parlak mavi renk ise güvenilirliği ve köklü bir geçmişi temsil ediyor. Bu logo altında tüm bu renklerin bir araya geldiği ve farklı renklerle zenginleştirildiği; içerisinde çeşitlilik, çok yönlülük ve inovasyonun olduğu bir mozaik oluşuyor. Bu topraklarda doğup dünyaya açılmış bir marka olarak yeni logodaki renkler, zengin bir kültürden ve Türk Telekom’un köklü geçmişinden gelen dokunuşlar içeriyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 39,20
En Yüksek: 40,20
En Düşük: 38,90
Değişim -1,71 %
FK: 8,35
PD / DD: 1,40
İşlem Hacmi 458.129.234
Toplam Adet: 11.653.903
Ağırlıklı Ort.: 39,33
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)