E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan yeni tehdit! Şiddet dalgası başlayabilir---

Trump'tan yeni tehdit! Şiddet dalgası başlayabilir

Trump'tan yeni tehdit! Şiddet dalgası başlayabilir
29 Ağustos 2018 - 11:01 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi akşamı Beyaz Saray'da yemekte bir araya geldiği evanjelist liderlere, 6 Kasım'da yapılacak ara seçimlerde Cumhuriyetçiler'in Kongre'de kontrolü kaybetmesi durumunda ülkede şiddet dalgasının başlayabileceğini söyledi

ABD Başkanı olduktan sonra kaos ortamı yaratmakta olan Donald Trump, kendi ülkesini tehdit etmeye devam etti.

New York Times gazetesi, Hristiyan din adamlarına verilen yemekteki konuşmaların ses kaydını yayımladı.

Kayıtta Trump, rahiplerden vaazlarında cemaatlerini Kasım'da oy kullanmaya ikna etmesini isteyerek "Sahip olduğunuz her şeyi kaybetmeye sadece bir seçim uzaktasınız" diyor ve Kongre'deki Demokratlar'ı kastederek "Kongre'yi kaybedersek her şeyi derhal bitirecekler" diyor.

Trump şöyle devam ediyor:

"Şimdiye kadar yaptığımız her şeyi tersine çevirecekler. Bunu süratle ve şiddete başvurarak yapacaklar. Şiddet var. Antifa'ya (faşizm karşıtı hareket) ve diğer bazı gruplara bakın. Bunlar şiddet dolu insanlar" dedi.

New York Times, Trump'ın bu son sözleriyle tam olarak kimden bahsettiğinin açık olmadığına dikkat çekti.

Gazeteye göre Beyaz Saray Sözcüsü, Trump'ın Kongre'deki Demokratlar'ı mı kastettiği sorusuna yanıt vermedi.

Sözcü, Trump'ın Demokratlar'la faşizm karşıtı protestocular arasında nasıl bir bağ kurduğu konusunda da yorum yapmadı.

'Trump, silah lobisi grubunun dilini kullanıyor'

İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesi ise, Trump'ın sözlerinin sağcı silah lobisi grubu Amerikan Tüfek Birliği'nin (NRA) dilini yansıttığını öne sürdü.

NRA geçen yıl sokak protestoları görüntülerine yer verdiği bir televizyon reklamında Trump karşıtlarını, "yasalara uyan Amerikalara zorbalık yapan ve terör estiren şiddet dolu çeteler" olarak tanımlamıştı.

Bazı gruplar, ülkede büyük tartışma yaratan bu videoyla "Neredeyse topyekun bir iç savaş çağrısı" yapıldığını söylemişlerdi.

Son iki yıl içinde giderek güçlenen neo-Naziler ve beyazların üstünlüğünü savunan gruplar, ülke genelinde yürüyüşler düzenliyor. Antifa hareketi de karşı gösteriler yapıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum30 Ağustos 2018 07:07

    Derin amerika trump ı başkanlıktan azletmeye çalışıyor.Bizim insanlarımızda zannediyor ki trump ırkçı falan filan.Valla eğer trump ı azledip yeirne fanatik evangelist mike pence gelirse o zaman ya bu trmp ne kadar iyimiş de biz bilmiyormuşuz diyeceksiniz.Keşke trump başkanlıkta kalsaydıda ben yanılsaydım diyecek çok insan olacak.Hep birlikye yaşarsak göreceğiz. 6 kasıma bir şey kalmadı.Ben trump ın başkanlıktan azledilmemesinden yanayım.Yoksa mike pence gelirse bütün dünya kaos nedir görecek.Ben deyim 5 milyon siz deyip 10 milyon insan özellikle ortadoğu,yakın ve uzak doğuda ve latin amerika ülkelerinde ölecektir.Tabii bunlar amerikanın başının altından çıkacaktır.

  • Nasıl insanlara dönüştük biz29 Ağustos 2018 20:59

    Yorumlara bakıyorum da sırf insanlara gaza getirmek için beddua edenler dersin küfür edenleri mi dersin siz nasıl müslümansiniz siz peygamber efendiniz de lüzume lüzum ile karşılık verilmez gerçeğini ögrenmediniz orda masum insanlarda var müslüman kardeşlerimiz de var yazık sizler müslümanlık bu değildir.

  • sezgin yilmazogullari29 Ağustos 2018 20:29

    Dünya sağlık örgütü çok acil toplanıp bu trump'i dünyanın herhangi bir beyin ve ruh sağlığı hastaneside tedavi edilmesi icin hastaneye yatmasını sağlamalıdır.

  • Erhan 29 Ağustos 2018 18:38

    Aman sen gitme

  • Gerson29 Ağustos 2018 16:28

    İnşaallah iç savaş çıkar. Herkes birbirini vurur. Abd silah satışları patlar. Nüfus azalır. Hem silah üreticileri kazanır. Hem nüfus azalacak için kalanların GSMH artar. Kovboy filmi gibi olur. Tabutcular ve cenazecilerin işleri süper olur.

  • Mülayim Sert29 Ağustos 2018 14:09

    Yiyin birbirinizi sonra Meksika'ya, Kanada'ya mülteci olarak sığının

  • mehmet29 Ağustos 2018 11:35

    blöf yapmayı sever bu amerikanolar. anaları Las vegas ta doğurmuş .

  • Nihat29 Ağustos 2018 11:11

    Deli dana kudurmuş yine!

  • ..........29 Ağustos 2018 11:11

    Hani nerede demokrasi. Bize gelince demokrasi yok derler. Demokrasinin beşiğindeki adam ağzından salya saç saça tehdit ediyor herkesi. Nerede o demokrasi? Demokrasi bir yalandır. Güç kimdeyse onun borusu öter. Bir yere kadar... Dünya kimseye kalmaz.

  • selami29 Ağustos 2018 11:07

    inşallah hadi hayırlısı