E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan Paris İklim Anlaşması'na dönüş sinyali---

Trump'tan Paris İklim Anlaşması'na dönüş sinyali

Trump'tan Paris İklim Anlaşması'na dönüş sinyali
11 Ocak 2018 - 04:51 borsagundem.com

Norveç Başbakanı Solberg ile ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı ilginç açıklamalarda bulundu. "Rusya ile düşmanlık yapmaktansa işbirliği yapmak daha iyi" diyen Trump, Paris İklim Anlaşması'na da dönebileceklerini söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Norveç Başbakanı Erna Solberg ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

ABD'yi, 1 Haziran 2017'de aldığı kararla Paris anlaşmasından çeken Trump, "Anlaşmaya dönmemiz muhtemeldir. Çevreyle ilgili güçlü duygularımız var" değerlendirmesini yaptı.

Anlaşmanın mevcut şartlarının ABD'nin ekonomik çıkarlarına uymadığını savunan Trump, Çin ve Rusya'dan örnekler vererek bazı düzenlemelerin yapılması durumunda ülkesinin anlaşmaya dönebileceğini kaydetti.

Trump, 2015 yılında dönemin ABD Başkanı Barack Obama öncülüğünde 200'den fazla ülkenin katılımıyla imzalanan Paris İklim Anlaşması'ndan ülkesini çekme kararını açıklamış, bu sürecin 2020 yılında tamamlanacağı belirtilmişti.

'MEKSİKA DUVARI OLMADAN GÖÇMEN REFORMU OLMAZ'

Öte yandan, ABD kamuoyunda tartışmalara neden olan göçmen reformu konusuna da değinen Trump, "ABD-Meksika sınırına söz konusu duvar olmadan bu göçmen reformu anlaşması yapılamaz" diye konuştu.

Öncelikle ABD'ye çocuk yaşta illegal yollarla getirilip bu ülkede kalan genç göçmenlerle ilgili sorunun ve ABD-Meksika sınırına örülmesi planlanan duvarın ele alınması gerektiğini vurgulayan Trump, ardından Kongreye gelecek bir göçmen reformu yasasına destek vereceğini ifade etmişti.

"RUSYA İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAK DAHA İYİ"

Trump, Solberg ile ortak basın toplantısında, “Rusya’yla düşmanlık yapmaktansa işbirliği yapmak daha iyi. Özellikle de Kuzey Kore meselesi varken” dedi.

Diğer yandan izlediği politikanın Rusya yönetiminin hoşuna gitmediğini dile getiren Trump, “Ben büyük petrol ve doğalgaz gibi şeylerden yanayım, büyük miktarda enerjiden yanayım. Bu Putin’in hoşuna gidemez. Ben gelmiş geçmiş en güçlü ordudan yanayım. Bu da Putin’in hoşuna gidemez” ifadelerini kullandı.

Trump, “Rusya olsun Hindistan olsun veya diğerleri olsun dünya genelinde diğer ülkelerle çalışmak kötü değil, iyi” diye ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)