E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTrabzonspor'dan sermaye artırımı başvurusu---

Trabzonspor'dan sermaye artırımı başvurusu

Trabzonspor'dan sermaye artırımı başvurusu
01 Aralık 2014 - 19:22 borsagundem.com

Trabzonspor Futbol İşletmeciliği AŞ, 25 milyon lira olan çıkarılmış sermayenin, 100 milyon liraya çıkarılması için SPK'ya başvuracak

Trabzonspor Futbol İşletmeciliği AŞ, 25 milyon lira olan çıkarılmış sermayenin, yüzde 300 bedelli olarak 100.000.000 milyon liraya çıkarılması için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) müracaat edileceğini duyurdu.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamasında, Yönetim Kurulunun bugünkü toplantısında; 125 milyon lira olarak belirlenen kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 25 milyon lira olan çıkarılmış sermayenin, tamamı nakden karşılanmak suretiyle (yüzde 300 bedelli) 100 milyon liraya çıkarılmasına karar verildiği belirtildi.

Mevcut ortakların yeni pay alma haklarında herhangi bir kısıtlama yapılmaması ile mevcut ortakların yeni pay alma haklarının, payların nominal değeri olan 1 lira karşılığında kullandırılmasının kararlaştırıldığı ifade edilen açıklamada, yapılacak sermaye artışında yeni pay alma hakkı süresinin 15  gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde yeni pay alma hakkı kullanım süresinin izleyen ilk iş günü akşamı sona ermesine karar verildiği de vurgulandı.

Açıklamada, yapılacak sermaye artırımında (A) grubu pay sahiplerine (A) grubu, (B) grubu pay sahiplerine (B) grubu pay verilmesinin, yeni pay alma hakkının kullanılmasından sonra kalan payların (B) grubu olarak, nominal değerin altında olmamak üzere Borsa İstanbul AŞ Birincil Piyasa'da oluşan fiyattan halka arz edilmesinin ve halka arz süresinin 2 iş günü olmasının kararlaştırıldığı da aktarıldı.

Konu ile ilgili belgelerin hazırlanarak ihraç edilecek paylara ilişkin izahnamenin onaylanması için SPK'ya müracaat edilmesine karar verildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek payların şirket ortaklarına Sermaye Piyasası Kurulu'nun kaydileştirme ile ilgili düzenlemeleri ve Merkezi Kayıt Kurulu AŞ' nin (MKK) Genel Mektupları çerçevesinde kaydi pay olarak dağıtılmasına ve yeni pay alma haklarının kaydileştirme sistemi esasları çerçevesinde kullandırılmasına, SPK'nın onayını takiben bahse konu sermaye artırımına ilişkin hususların gerçekleştirilmesi ve mevzuatın gerektirdiği tüm iş ve işlemlerin yapılması hususunda Genel Müdür'ün yetkili kılınmasına, mevcudun oy birliği ile karar verilmiştir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,15
En Yüksek: 2,22
En Düşük: 1,99
Değişim 5,39 %
FK: 0,00
PD / DD: -3,43
İşlem Hacmi 718.371.510
Toplam Adet: 334.495.738
Ağırlıklı Ort.: 2,13
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • huseyin 03 Aralık 2014 04:33

    Elim de Ts hissesi var satmalimiyim ben bu isten bisey anlamadim veya bu bedelli ile benden nekadar para talep ederler isin sonunda zararmi ederim bir bilen aciklarsa sevinirim

  • varol02 Aralık 2014 09:14

    süper bir şey bu iş kolay iş yani. dağıt paraları har vurup harman savur hiç bir başarı elde etme zarar et sonra bunun cezasını borsada elinde hisse kalanlardan çıkar. herkes yönetir böyle. ha bir de hisse hareketleri var şirketler ne hikmetse hisseleri satıyorlar yüzde 50 ye iniyor sonra bedelli açıklanıyor. birileri hisseyi yükseltiyor bedelli kullandırılıyor sonra hisseler aşağı demir atıyor şekil 1 a gsray.

  • tahsin 02 Aralık 2014 08:57

    evin tavanındaki boyalar dökülmüş rutubetten dolayı onları temizlicekler sanırım

  • küçük yatırımcı01 Aralık 2014 23:53

    15 gün önce zaraına satmıştım nasıl hayıflanıyordum yüzde 4girdi diye tavan tavan gidiyordu bi akıl erdirememiştim hikmeti bu imiş artık satabilene helal olsun bence tavan tavan giderken seansı neden durdurmadınız akenrde durdurup kytımcıyı koruma mantığıyla durdurank.ytımcıyı zaran ettip koruyorum diyen zihniyet burda neden durdurmuyor bir sorun küçüğün kazanması çok zor

  • Metin ÇOK 01 Aralık 2014 23:40

    Borsamız artık bedelsiz artırımın bir bilanço kalemi değişikliği olduğunu Bedelli artırımın ise şirket için olumlu bir gelişme olduğunu (şirket iyi niyetli ise tabi) son hafta bedelli sermaye artırımı yapan şirketlerin yukarı yönlü hareket göstermeleri ile anlamış oldu...

  • Kaçan Grup01 Aralık 2014 21:44

    %300 az olmuş yapmışken %1000 yapsalarmış.

  • ender01 Aralık 2014 20:20

    YOLUN MİLLETİ YOLUN,FIRSAT BU FIRSAT,,BİR DAHA BULAMASSINIZ.

  • trader01 Aralık 2014 20:17

    yarın taban