E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTHY Airbus ile de masaya oturdu iddiası---

THY Airbus ile de masaya oturdu iddiası

THY Airbus ile de masaya oturdu iddiası
23 Eylül 2017 - 08:46 borsagundem.com

İşte iddia: 40 uçak için Boeing ile müzakerelere başlayan THY birkaç saat sonra da, liste fiyatı 12 milyar dolar olan 40 adet A350 yolcu uçağı almak için Airbus ile de masaya oturdu.

THY'ye yakın kaynaklara dayandırılan Reuters'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti esnasında Boeing ile alım müzakereleri yürütüldüğünün açıklanmasından sadece birkaç saat sonra 40 adet A350-900 tipi geniş gövdeli uçak satın almak için THY Airbus ile de irtibat kurdu. 

Airbus sözcüsü, "Müşterilerimiz ile yürüttüğümüz veya yürütmediğimiz görüşmeler hakkında hiçbir zaman açıklama yapmayız" dedi. THY yetkililerine ise ulaşılamadı.

THY uçak alıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ayla deniz23 Eylül 2017 19:32

    bu haber thy için olumsuzdur. çünkü zaten çok borçlu bi şirket

  • ADİL AKARCA23 Eylül 2017 18:56

    ATATÜRK ZAMANINDA KENDİ UÇAK VE ARABAMIZI YAPMAYA BAŞLAMIŞTIK SONRA BİRİSİ DİREKSİYONA GEÇTİ DİREKSİYONU BATI DİYE ORTADOĞU (ARAP) BATAKLIĞINA SÜRDÜ.HALİMİZ MEYDANDA SAMANI BİLE İTHAL EDER OLDUK. YAZIKLAR OLSUN.

  • Ckync23 Eylül 2017 18:54

    Abd nin gönlünü almak zorunda değiliz. Adamlarla konuşmaya gidiyoruz. Para harcayıp geliyoruz. Adamlar iyi tüccar. Uçakları ypg ye verdikleri gibi ücretsiz verdeverselerdi ya

  • Vatandaş23 Eylül 2017 18:50

    Mahallenin delisi ne güzel dedin ABD desteği ile Katara ambargo uygulandı komşu ülkelere ABD silah sattı sonra ABD katarla işbirliğine gitti. İnsanın aklına gelmiyor da değil Türkiye neye karşılık bu uçakları alacak?? Kimse demesin ihtiyaç yemezler mantıklı ve dürüst olun.

  • Emekli borsaci23 Eylül 2017 18:43

    Thy bilançosunu bakınca 36 milyar borç var yeni alınan uçakla borç 75 milyar olacak.bu türkiyenin dış borcunun yüzde 10 undan fazla bu thy yi batıracak bir karar.

  • Mustafa23 Eylül 2017 17:50

    Erdogan 15 senede ne teknolijisi gelisturmeye calisti ya .olmayan hangi teknolijiyi gelistirdik. Bi halt gelistirdihimizde yok kimse kimseyi kandirmasin.Devlet yardimu tesvigide adamsiz rusvetsiz verilmiyor.Bu mantaliteylemi teknoliji gelistireceksin

  • bir yorum23 Eylül 2017 16:54

    Türkiyenin güçlü bir ülke olmasını istiyorsanız.CB nımıza ve Akpartiye sudan bahanelerle saldırmayı bırakın.Eğer gerçekten yanlış yapıyorlarsa onu tabii ki söyleyin ve sandıkta oyunuzu ona göre verin.Ama fındık kabuğunu doldurmayan ithamlarla insanları lekelemeye çalışmayın.Bu ülke için Atatürkten sonra yapılan en önemli adımlar Erdoğan ve akparti döneminde atılmıştır.Teknolojimiz aksak topalda olsa gelişiyor.Tabii teknoloji birden gelişmez zaman alır.Kimse bize teknoloji transferi yapmak istemiyor.Çünkü Türkiyenin eskisi gibi bir dilim ekmeğe muhtaç olmasını istiyorlar.

  • bir yorum23 Eylül 2017 16:51

    Teröründen tutda gezi benzeri iç karışıklık tezgahlarına kadar,bir de suriyeye mecburen girilmek zorunda kalındı.Çünkü Türkiyeye terör suriye ve ıraktan giriyor.Buralarda Türkiye en az 75 km lik bir alanı yaşam alanı olarak elinde tutması lazım yoksa terörü sınırımızda önlememiz zor.Tabii Türkiyeye saldırıların arkasında abd,ingiliz israil ,alman konsorsiyumu var.Bunlar Atatürkten sonra bu ülkenin başına bela olan ülkeler. Türkiyeye terörü bu ülkeler tezgahlıyor pkk,asala,dhkpc,daeş hep abd,ingiliz,israil,almanların kurup büyüttüğü ve Türkiyenin üzerine saldığı terör örgütleridir.Tabii içeride mebzul miktarda halk kesimi bunu bir türlü anlamıyor.

  • bir yorum23 Eylül 2017 16:45

    Kardeşim bu ülkede Atatürkün bıraktığı yerden kim devam etmeye kalktıysa onları ya astılar ya da siyaset yasaklısı yaptılar.Rahmetli menderes sanayileşmek için abd de bulamadığı krediyi sscb de buldu.Sonu ne oldu idam.Rahmetli erbakan ağır sanayiyi geliştirmeye kalktı sonu ne oldu yasaklı partileri kapatıldı.Yine özal bu ülkenin sanayisini teknolojisini geliştirmek için çok çaba sarfetti sonu ne oldu kuvvetle muhtemel zehirlenerek öldürüldü.Yine Erdoğanda teknolojimizi sanayimizi bilimimizi geliştirmeye çalışıyor.Ülkemizin başına örülmedik çorap kalmadı.

  • bir yorum23 Eylül 2017 16:41

    Eee tabii bu ülkede hep sözde Atatürkçü-laikler perde arkasından vesayet sistemiyle yönettiler.Ne yaptılar hiç bir şey birde Atatürkü sahiplenmeye çalışıyorlar.Akıllara zarar bir durum Atatürk bu ülkede yerli sanayi hamlelerini başlattı.Ülkeyi modernize etmeye çaba gösterdi.Ve gerçekten çok kısa zamanda bayağı gelişmeler kaydetti.Peki bu sözde Atatürkçü-laik kesim ne yaptı.Onuncu yıl marşını söyledi.Resepsiyonlarda içki içip bu ülkenin dindar insanlarına hakaret ettiler.Bilim adına sanayi adına teknoloji adına hiç bir şey yapmadılar.Sadece yobaz gerici olarak dindarları suçladırlar o kadar.

  • Altay23 Eylül 2017 14:42

    Denge siyaseti , thy filosuna bakinca anlaşılıyor....

  • Kerim23 Eylül 2017 13:25

    Türkiye Boing ve Aırbas üzerinden ABD ye bir pazarlık meselesi yaratacak.Boing alması için olası Irak referandumu ve sonrası için Türkiye ABD desteğini isteyecek ve büyük ihtimalle alacak.Böylece uçaklar Boing olacak..

  • D.demirkan 23 Eylül 2017 11:22

    ABD DÜNYAYI HARACA BAĞLAMIŞ.ADAM SÜPERGÜÇ İSTERSEN DEDİĞİNİ YAPMA. BEYİNSİZ ÜLKELER SÖMÜRÜLMEYE MAHKÜM DUR.

  • Ziya23 Eylül 2017 10:22

    Aman içimizdeki merkeller duymasın

  • Mahallenin Delisi23 Eylül 2017 10:02

    Yahu daha kısa bir süre önce THYAO ucakları hangara çekmemiş miydi? Arapların yüksek tutarda silah alması gibi bizde uçak almak zorunda mı kalıyoruz? Dünya ABD kalkınsın diye uğraşıyor...