E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTesla Şangay Belediyesi ile görüşüyor---

Tesla Şangay Belediyesi ile görüşüyor

Tesla Şangay Belediyesi ile görüşüyor
23 Ekim 2017 - 01:01 borsagundem.com

Tesla Çin'de oto üretimi konusunda Şangay Belediyesi ile görüşmelerinin sürdüğünü ve yıl sonunda kadar bir anlaşmaya varılmasını beklediğini duyurdu.

Elektrikli oto üreticisi Tesla Inc Pazar günü yaptığı açıklamada Şangay Yerel Yönetimi ile bölgede bir fabrika kurmak üzere görüşmeler yürütmekte olduğunu bir kez daha ifade etti ve yıl sonuna kadar bir anlaşmaya varılmasının umulduğunu belirtti. Bununla birlikte şirket, yerel yönetimle anlaşamya varılmış olduğu yönünde basında çıkan haberlere dair bir yorumda bulunmadı.

Çin yönetimi ithal araçlar için yüzde 25 oranında satış vergisi uyguluyor ve yabancı oto üreticilerini tamamı kendilerine ait olacak fabrikalar kurmaktan alıkoyuyor. Bu durum ise dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin'e girmek isteyen Tesla açısından bağımsızlığından fedakarlıkta bulunmak ve entellektüel hakları açısından sorun teşkil ediyor.

Çin hükümeti yabancı oto üreticilerini serbest ticaret bölgelerinde tamamı kendilerine ait olabilecek fabrikalar kurması konusunu ele aldı ve böylece elektrikli ve melez araçların üretimini artırarak bu alanda belirlediği hırslı satış kotasını tutturmaya çalışıyor.

Tesla bu serbest bölgede üreteceği araçlar için yine de yüzde 25 satış vergisi ödemek zorunda kalabilir. Ancak bu bölgede yapacaüı üretim aynı zamanda maliyetlerini önemli ölçüde aşağıya çekecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)