E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTesco Türkiye birimini satmak mı istiyor---

Tesco Türkiye birimini satmak mı istiyor

Tesco Türkiye birimini satmak mı istiyor
08 Eylül 2015 - 08:06 borsagundem.com

"Tesco, Türkiye'deki birimini satış listesine koydu" dendi ama şirket açıklama yaptı: Haberler spekülasyona dayalı.

Tesco'nun Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Orta ve Doğu Avrupa birimlerini satmayı değerlendirdiği ileri sürüldü. Ancak şirket tarafından akşam yapılan açıklamada bu yöndeki haberler için ‘Spekülasyona dayalı’ denildi.

Bloomberg sitesinde yer alan haberde, dün Güney Kore birimini satışını resmen açıklayan perakende devi Tesco'nun borcu azaltmak için Türkiye'deki yatırımı olan Kipa'nın da aralarında bulunduğu Orta ve Doğu Avrupa operasyonlarını da satmayı değerlendirdiği ifade edildi. 

Bloomberg’e konuşan konuya yakın üç kaynak, şirketin danışmanlarla satış konusunu görüştüğünü aktardı.  Aynı kaynaklar, henüz nihai bir kararın verilmediğini belirtirken, şirkete Sanford C. Bernstein tarafından 1.9 milyar dolar biçildi.

Analistler, Tesco'nun Orta ve Doğu Avrupa'daki operasyonlarının potansiyel alıcılara Asya'dakilere nazaran daha düşük bir getiri sağlayacağını belirtirken medyaya yansıyan haberlerin ardından, Tesco-Kipa hisseleri yüzde 6'lık bir yükseliş kaydetti.

İngiliz Tesco, 9 yıl kadar önce İzmirli Kipa'yı satın alarak Türkiye'ye girmişti.

TESCO KİPA’DAN AÇIKLAMA
 
Ancak akşam saatlerinde, satışla ilgili değendirme haberleri için Tesco Kipa’dan KAP’ta bir açıklama yayınlandı. İşte o açıklama:

“07.09.2015 ve 08.09.2015 tarihlerinde çeşitli basın yayın organlarında yer alan Tesco PLC'nin Kipa'yı satmak üzere olduğuna ilişkin haberler spekülasyona dayalıdır.
Kipa, bu açıklamayı SPK'nın II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'nin 9'uncu maddesi ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamında yapmaktadır. Eğer yatırımcılarımızın yatırım kararını etkileyecek herhangi bir gelişme olursa, yükümlülüklerimiz doğrultusunda kamuoyuna açıklama yapılacaktır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)