E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSürekli rekor kırarak ilerleyen borsa tıkanmış gibi---

Sürekli rekor kırarak ilerleyen borsa tıkanmış gibi

Sürekli rekor kırarak ilerleyen borsa tıkanmış gibi
23 Ekim 2018 - 09:25 borsagundem.com

ABD borsalarındaki yükselişin hız kesmesi küresel piyasaları olumsuz etkilerken Borsa İstanbul da bu rüzgardan etkilendi

Bir Ayak Aksıyor

Haftaya başlarken Çin borsasının % 4 artması ile beraber piyasaların genelinde bir olumlu başlangıç gözlendi. BIST 100 Endeksi de açılışı 97,406 seviyesinden yaptı. Ancak alımların devam etmemesi nedeniyle gün boyu yatay seyretti. Ta ki 16:30 ABD borsalarının açılmasına kadar. Artı açılan borsalar hızlı değer kaybı yaşarken BIST’te de satışlar hızlandı. 16.30’da 96,666 seviyesinde olan BIST100, 1.5 saat sonra 2000 puan düşmüştü. Günü de yüzde 1.84 düşüşle, 94,681 puandan kapattı.

Yurtiçi para ve sermaye piyasalarında aciliyeti olan bir sorun gözükmüyor. Para girişinin devamı ile dolar kuru 5.70 altında stabil hale gelmiş durumda. 2 yıllık tahvil faizi % 25.8 10 yıllık tahvil faizi % 19.1 seviyesinde. Merkez Bankasının Perşembe günü yapacağı toplantıdan faiz artırmayacağı için önemli bir beklenti yok. Ancak geçen günlerde bahsettiğimiz, ABD piyasalarında henüz tam anlaşılamayan bir sıkıntı büyümeye devam ediyor. Sürekli rekor kırarak ilerleyen borsa tıkanmış gibi. Düzeltme gibi gözükse de bir çok hisse aşırı satış yedi. Para babaları diyebileceğimiz; BlackRock bir ayda % 20 düşerken Berkshire Hathaway % 7 düştü.

Bu noktada geçen günkü yazımızdaki görüşümüzü burada tekrarlamak istiyoruz: ABD borsalarının bu kadar sert aşağı gelmesini gerektiren neden yok gibi. Ama makineler sattıkça satarsa o zaman sıkıntı olur. Üstelik düştükten sonra neden bulmak kolay. Olan Trump’a olur. Seçim öncesi büyük şok yaşar. Bu risk için Dow Jones özelinde 2 kritik nokta var: İlki 25,000 seviyesinde bulunan ve 1 yıllık yükselen trendin aşağı kırılması. İkincisi ise 23,330 seviyesinde bulunan ve 8 aylık yatay destek. 1987 çöküşünde önce yükselen sonra yatay destek kırılınca satışlar sertleşmişti.

Bugün yurtiçinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup konuşması dikkatle izlenecektir. Yurtdışında ise AB’nin İtalya Bütçesini kabul edip etmemesi izlenecek. Eğer kabul edilmezse ilk olacaktır. Yeni güne başlarken ABD futureları % 1 aşağıda olduğundan Asya piyasaları da satıcılı.

STRATEJI

ABD borsalarındaki satıcılı seyir nedeniyle borsalar sıkıntılı birkaç gün geçirecek gibi.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 1200 puan civarında kayıpla, BIST 100 ise % -1.0 civarında güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)