E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan Koza Altın'a ceza---

SPK'dan Koza Altın'a ceza

SPK'dan Koza Altın'a ceza
28 Nisan 2017 - 19:41 borsagundem.com

SPK, Koza Altın İşletmeleri'ne idari para cezası uygulanmasına karar verdi

SPK tarafından, Koza Altın İşletmeleri A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda toplam 896.907 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

SPK Haftalık Bülteni'nde yer alan bilgilere göre;

Koza Altın İşletmeleri'ne, Koza Ltd.’nin finansal varlık olarak edinilmesine ilişkin özel durum açıklamasının gecikmeli olarak yapılması sebebiyle 280.091 TL, Koza Ltd. esas sözleşmesinde değişiklik yapılarak Koza Altın aleyhine imtiyaz yaratılmasına yönelik işlemlerinin, Kurul'un 04.02.2016 tarihli kararına kadar kamuya açıklanmamış olması sebebiyle 308.408 TL ve Koza Ltd. hisse senetlerinde yaratılan imtiyazların Hamdi Akın İpek ve Cafer Tekin İpek lehine verilmesine ilişkin işlemlerin, Kurul'un 04.02.2016 tarihli kararına kadar kamuya açıklanmamış olması nedeniyle de 308.408 TL idari para cezası uygulanacak. Şirket toplamda 896.907 TL idari para cezası ödecek.

Bültende konu ile ilgili ayrıca;

"Koza Altın hakkındaki idari para cezasına konu eylemler nedeniyle varsa zarara uğrayan yatırımcıların yasal koşulların oluşması halinde genel hukuk hükümleri çerçevesinde, bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan Koza Altın yönetim kurulu üyeleri aleyhine dava açabilecekleri, öte yandan, Koza Altın’ın yapılacak ilk genel kurul toplantısında, Koza Altın hakkında idari para cezasının uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan Koza Altın yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir" bilgileri yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rözer29 Nisan 2017 21:14

    Gelen vuruyor giden vuruyor, olan küçük yatırımcıya Oluyor? Yönetimin hatasının faturası şirkete, yani Hisse almış olan yatırımcıya mı dönüyor? Ve KOZAL bilançosu 2015 yılından sonra niçin açıklanmamış? Bilen var mı?

  • vatandaş29 Nisan 2017 19:23

    sorumluluğu olan yönetim kurulu üyelerinden kesilmeli bu ceza.zaten şirketler hakkında 1 tane olumlu gelişme yaşanmadı el konulalı beceremiyorlar şirket yönettmeyi baştan aşağı değişmeli tmsf sistemi.şirketleri öldürüp iskeleti satmaya kalkmak marifet değildir alacak kişilere imtiyaz sağlar.üretimi arttırın değerinde satın hem devlet kazanır hem yatırımcı.

  • hisseci29 Nisan 2017 10:49

    TMSF en kısa sürede yasal düzenlemeyi tamamlayıp elindeki hisseleri açık arttırma yoluyla özelleştirmeli başka çaresi yok

  • Kamulaştırılsın.29 Nisan 2017 00:34

    ÇUKEL, KEPES, AKTAŞ gibi kamulaştırılsın. bilançoda ne varsa hissedara dağıtılıp şirket kapatılsın. borsa oynayan da bedelini görsün.

  • Kozalaklar28 Nisan 2017 22:32

    KOZAA ve IPEKE artı da kapandı. KOZAL %3 e yakın düşüş ile kapandı. Demek ki haber sızdırılıyor. Güya SPK Piyasayı denetliyor ve düzenliyor.