E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSocGen'den TL tavsiyesi---

SocGen'den TL tavsiyesi

SocGen'den TL tavsiyesi
30 Mayıs 2018 - 10:32 borsagundem.com

Societe Generale 1 aylık opsiyonlar üzerinden lira pozisyonu önerdi

Societe Generale (SocGen) stratejistleri Jason Daw ve Phoenix Kalen yayımladıkları notta Türk Lirası'nda taktik toparlanmanın sürebileceğini belirtirken Türk Lirası'nda sıradışı bir değer kaybına karşı korunmak için opsiyonlar vasıtasıyla Türk Lirası pozisyonu tavsiye etti.

SocGen 1 aylık dolar/TL 1X1,5 put spread ile taktik volatilite ve spot normalleşmesi öneriyor.

SocGen’e göre; faiz artışı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel para politikası ilkelerine uyma sözü ve Merkez Bankası’nın para politikası çerçevesini sadeleştirmesi yatırımcı güvenini artırdı. 

Raporda, "Güçlü liraya genelde düşük zımni volatilite eşlik eder. Bu dolar/TL ve volatilite için kötümser put spread stratejilerini çekici kılıyor." değerlendirmeleri yapıldı. 

PUT SPREAD NEDİR?

Satım yayılması olarak da bilinen put spread eş zamanlı olarak belli bir kullanım fiyatından bir satım opsiyonu satın alma ile daha düşük kullanım fiyatından bir satım opsiyonu satmadır. (Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.31 Mayıs 2018 00:37

    2 YABANCI FİNANS KURULUŞUNUN TL YE YATIRIM YAPIN ÇAĞRISIYLA SON BİRKAÇ GÜNDÜR PARAMIZ DÖVİZ KURLARI KARŞISINDA DEĞER KAZANDI MERKEZ BANKAMIZIN BORÇ VERME FAİZİNİ 300 BAZ PUAN YÜKSELTMESİ NEDENİYLE DEĞER KAZANMADI bu fırsattan yararlanarak merkez bankamız döviz borçlanmadan döviz satın alarak döviz stokunu net 200 milyar dolara yükseltmelidir

  • Damat ferit30 Mayıs 2018 18:22

    Toplama zamanı gelmiş demektir...

  • Bika30 Mayıs 2018 10:47

    Erdoğan, ekonomist olduğunu iddia ederek enflasyonu indirmek için faiz artışına karşıyım diyemeyecek anlaşılan bundan sonra.

  • Kralll çırılçıplakk30 Mayıs 2018 13:50

    Bika kardeşim yorma kendini boşa bunların bi gün dediği bigünlerini tutmuyor günü birlik ekonomi uygulamaktan başka vasıfları yok işte alttaki zihnşyet gibi kapasite aynı memleketin heryerine enerji panelleri yapıcaklarına 17 yıldır yol yapıp 6.50 liraya yakıt satan zihniyet bunlar her yer satıldı borç tavan açıkladıkları rakkamlar külliyen yalan ondan boşver bunları kendilerş çalıp oynasınlar

  • Hasan aydın30 Mayıs 2018 11:37

    Belli ki buna çok sevinmişsin.