E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSkandal sözlere AK Parti'den yanıt: İtiraf---

Skandal sözlere AK Parti'den yanıt: İtiraf

Skandal sözlere AK Parti'den yanıt: İtiraf
26 Ocak 2018 - 12:16 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Türkiye'nin Afrin operasyonuyla ilgili açıklama yaparken terör örgütü PYD/PKK unsurları için 'YPG' yerine PKK ifadesini kullanmasına AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan yanıt geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert'in, Türkiye'nin Afrin operasyonuyla ilgili açıklama yaparken, "Türkiye’nin PKK konusundaki meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz ve bunu saygıyla karşılıyoruz. Türkleri ve herkesi diğer gruplara değil DEAŞ ile savaşmaya odaklanmaya teşvik ediyoruz. Türkiye gözünü DEAŞ’tan ayırdı, PKK’nın peşine düştü" sözlerine AK Parti'den ilk yorum geldi. Hürriyet'in haberine göre AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Nauert'in daha sonra düzeltmediği ifadeleri için şöyle konuştu: .

"ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü ilk defa PYD yerine PKK ifadesi kullandı. Bu da ilginç. Açık bir şekilde bunu düzeltme gereği de görmedi. Açık bir şekilde PKK ifadesini de kullandı. Zaten biz uzun süredir beri hem Avrupa Birliği'nin hem Amerika'nın terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'nın Suriye'deki faaliyetlerine dikkat çekiyorduk. Ve aslında ABD'nin Suriye'de PYD SDG adı altında PKK'yı silahlandırdığını söylüyorduk. Dışişleri Sözcüzü de dün bunu itiraf etmiş oldu."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)