E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSenatör Mc Cain'in Kobani ziyareti açığa çıktı---

Senatör Mc Cain'in Kobani ziyareti açığa çıktı

Senatör Mc Cain'in Kobani ziyareti açığa çıktı
23 Şubat 2017 - 01:34 borsagundem.com

Senatör John McCain'in geçen hafta gizlice Suriye'ye giderek, buradaki Amerikan güçleri ve Kürt savaşçılarla görüştüğü ifade edildi

ABD'li yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Senatör John McCain'in geçen hafta gizlice Suriye'ye giderek, buradaki Amerikan güçleri ve Kürt savaşçılarla görüştüğü ve Daeş'le mücadele konusunu ele aldığı ifade edildi.

ABD silahlı kuvvetlerinin desteği ile organize edildiği belirtilen bu alışılmadık ziyaret Trump'un Daeş'e karşı askeri mücadeleyi güçlendirme planının bir parçası olarak görülüyor.

Seanto'nun Silahlı hizmetler komitesi başkanı olan Mc Cain, ilk kez 2013 yılında Suriye'ye giderek, Özgür Suriye Ordusu liderleri ile görüşmüştü. Geçen hafta yapılan ziyaretin o tarihten bu yana yapılan ilk ziyaret olduğu belirtildi.

McCain'in ofisi senatörün Suriye ziyareti konusundaki soruları cevapsız bırakırken, konuya yakın kaynaklar Senatörün Suriye'de Türkiye sınırında bulunan ve 2012 yılından bu yana Kürt güçlerince kontrol edilen Kobani kasabasını ziyaret ettiğini belirttiler.

McCain'in Kobani gezisinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek için Türkiye'ye geldiğini belirten kaynaklar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump yönetimine kürt savaşçılardan uzak durması baskısı yaptığını ancak ABD'nin askeri yöneticilerinin bu savaşcıları Daeş'le mücadelede birer yakın müttefik olarak gördüklerini vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump askeri yetkililerden, kendisine Daeş'i bitirmeye yönelik bir plan sunmalarını istedi ve bu planın bu ay sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Tartışmaların merkezinde Rakka'nın ele geçirilmesi konusunda Kürt güçlerinden yardım alınıp alınmayacağı konusu yer alıyor

ABD'li bazı yetkililer kürt güçlerden destek alınmazsa Rakka'ya yapılacak bir saldırının başarısız olacağına inanıyor ve Türk liderlerin ABD'yi kürt savaşçıları oyun dışı bırakmaya zorladıklarını ancak geçerli bir alternatif plan sunamadıklarını iddia ediyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali23 Şubat 2017 05:57

    Hep böyle değilmi abd bizim düşmanlarımıza dost bize de dost! biz abd yi bırakmassak o bizi bırakacak