E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSanayi ciro endeksi şubat ayında arttı---

Sanayi ciro endeksi şubat ayında arttı

Sanayi ciro endeksi şubat ayında arttı
14 Nisan 2017 - 10:57 borsagundem.com

TÜİK: Sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,8 arttı

TÜİK şubat ayında sanayi ciro endeksini açıkladı.Sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 1.8 arttı.Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri incelendiğinde 2017 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 7,1 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,7 arttı.
Sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,3 arttı.Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri incelendiğinde 2017 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde36,4 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 22 arttı.Ana sanayi gruplarında en yüksek artış dayanıklı tüketim malında gerçekleşti.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ana sanayi grupları incelendiğinde, 2017 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde11,4 ile dayanıklı tüketim malında gerçekleşti.En yüksek artış tütün ürünleri imalatında gerçekleşti.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış imalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2017 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 35,1 ile tütün ürünleri imalatında gerçekleşti. Bu
artışı yüzde 12,8 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı ve yüzde11,4 ile diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı takip etti.
En fazla düşüş makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımında gerçekleşti.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış imalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2017 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre en fazla düşüş yüzde18,7 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımında gerçekleşti. Bu düşüşü yüzde10,2 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı ve yüzde 4,5 ile ağaç, ağaç ve mantar ürünleri (mobilya hariç) imalatı takip etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)