E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan ABD'ye tepki: Endişeliyiz---

Rusya'dan ABD'ye tepki: Endişeliyiz

Rusya'dan ABD'ye tepki: Endişeliyiz
17 Ekim 2018 - 19:38 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin, Kürt (YPG/PKK) müttefikleriyle Suriye'nin kuzeydoğusunda 'devlet benzeri' bir yapı kurmaya çalıştığını belirterek, "Rusya bu girişimlerden ötürü endişe duyuyor" dedi

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, başkent Moskova'da düzenlediği basın toplantısında Suriye'deki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki durumun endişe yaratmaya devam ettiğini vurgulayan Zaharova, "ABD’nin, Kürt müttefikleriyle (YPG/PKK) bu bölgede devlet benzeri bir yapı kurmaya çalışıyor" diye konuştu.

İLK TEPKİ LAVROV'DAN

Bu tür girişimlerin etkili olmadığını ve yerli nüfus nezdinde tepkilere neden olduğuna işaret eden Zaharova, "Rusya bu girişimlerden ötürü endişe duyuyor" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bir süre önce Fransız yayın kuruluşlarına verdiği mülakatta, ABD'nin Suriye'de Kürtleri (YPG/PKK) kullandığını belirterek, "ABD, Suriye'de 'Kürdistan' projesiyle tehlikeli bir oyun oynuyor" demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baksen17 Ekim 2018 22:43

    Biz bile sizin kadar endişelenmezken size ne oluyor olan bize olacak siz ABD ile zaten gizlice anlaşma yapmadınız mı?