E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemReina saldırganı tutuklandı---

Reina saldırganı tutuklandı

Reina saldırganı tutuklandı
11 Şubat 2017 - 14:44 borsagundem.com

Yılbaşı gecesi Reina’da 39 kişiyi katleden yüzlerce kişi ise yaralayan Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov tutuklandı.

Yılbaşı gecesi Ortaköy’deki bir gece kulübüne girerek, yaptığı saldırıyla 39 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırgan Abdulkadir Masharipov’un mahkemedeki sorgusu sona erdi.

İstanbul 11’inci Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde yaklaşık 2 saat sorgulanan zanlı Masharipov, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmak, nitelikli şekilde birden fazla kişiyi kasten öldürmek, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya silah veya mermilerin satın alınması, taşınması veya bulundurulması” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Saldırganın sorgusunun yapıldığı hakimliğin çevresinde Terörle Mücadele Müdürlüğüne bağlı polisler tarafından yoğun güvenlik önemli alınırken, tutukla kararının ardından saldırgan yine yoğun güvenlik önlemi çerçevesinde cezaevine gidecek olan araca bindirilmek üzere otoparka indirildi.

İFADESİ ALINDI
Yaklaşık bir aydır gözaltında tutulan ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Reina katili sabah saatlerinde İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.Masharipov'un soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Gökalp Kökçü tarafından ifadesi alındı.

24 KİŞİ TUTUKLANDI
Bilindiği gibi Reina soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde olayla bağlantısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 50 kişiden bir bölümü adliyeye sevk edilmiş, bu şüphelilerden aralarında katilin eşi Zarina Nurullayeva'nın da bulunduğu 24 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında emniyette işlemleri süren 8 şüphelinin daha bulunduğu öğrenildi

Bilindiği gibi Reina soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde olayla bağlantısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 50 kişiden bir bölümü adliyeye sevk edilmiş, bu şüphelilerden aralarında katilin eşi Zarina Nurullayeva'nın da bulunduğu 24 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında emniyette işlemleri süren 8 şüphelinin daha bulunduğu öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)