E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMuhammed bin Selman açıkladı: Aramco en geç 2021'de halka arz olacak---

Muhammed bin Selman açıkladı: Aramco en geç 2021'de halka arz olacak

Muhammed bin Selman açıkladı: Aramco en geç 2021'de halka arz olacak
06 Ekim 2018 - 07:22 borsagundem.com

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Aramco'nun en geç 2021'de tarihin en büyüğü olarak halka arz edileceğini söyledi. Selman, yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınanların 35 milyar dolarlık mal varlığına el konulduğunu söyledi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, önemli açıklamalarda bulundu. Aramco'nun daha önce ertelenen halka arzının en geç 2021'de gerçekleşeceğini bildiren Selman, Trump'ın koruma parası talebi için de ülkesinin ABD'den 30 yıl önce var olduğunu ve ülkesinin, güvenliği karşılığında herhangi bir bedel ödemeyeceğini söyledi. Veliaht Prens, Bloomberg televizyonuna verdiği mülakatta, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suudi Arabistan'la ilgili yaptığı açıklamalara değindi.

"Suudi Arabistan tarihte 1744'ten bu yana mevcut. Sanıyorum, ABD'den 30 yılı aşkın süre önce vardı." diyen Muhammed bin Selman, Trump'ın son açıklamalarının çok isabetli olmadığını belirtti. Prens, "Suudi Arabistan güvenliği karşılığında herhangi bir bedel ödemeyecektir. ABD'den aldığımız tüm silahların parasını ödedik. Bunlar bedavadan gelen silahlar değil." ifadesini kullandı.

"TRUMP'LA ÇALIŞMAYI SEVİYORUM"

Ülkesinin, bu meseleye "Herhangi bir dost, iyi ya da kötü şeyler söyleyebilir." nazarında baktığını ifade eden Muhammed bin Selman, "ABD Başkanı ile çalışmayı seviyorum. İki ülke arasındaki ilişkiler yüzde 99 iyi ilerlerken, yüzde 1 kötü bir mesele gündeme geldi." ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'da prensler ve iş adamlarının aralarında bulunduğu yolsuzluk soruşturmaları kapsamında gözaltına alınanların 35 milyar dolardan fazla mal varlığına el konulduğuna dikkati çeken Veliaht Prens, bu kişilerden büyük çoğunluğunun serbest bırakıldığını, sadece 8'inin soruşturmasının devam ettiğini anlattı.

"BERLİN BÜYÜKELÇİSİ YERİNE GÖNDERİLECEK"

Almanya ile Suudi Arabistan arasında son aylarda devam eden ancak geçen hafta Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr'in New York'ta yaptıkları görüşmeyle sona eren diplomatik gerginliğe ilişkin ise Muhammed bin Selman, geri çektikleri Suudi Arabistan'ın Berlin Büyükelçisinin yerine gönderilmesi kararı aldıklarını duyurdu.

"KANADA ÖZÜR DİLEMELİ"

Ayrıca Veliaht Prens, Kanada krizine değinerek, "Kanada'nın özür dilemesi ve hata yaptığını bilmesi gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Suudi Arabistan ile Kanada arasındaki diplomatik gerginlikle, Trump'ın söz konusu açıklamalarının mukayese edilemeyeceğini dile getiren Muhammed bin Selman, bu iki konunun birbirinden tümüyle farklı olduğunu kaydetti.

Veliaht Prens, Yemen'deki çatışmaların da en kısa sürede son bulmasını umduğunu belirterek, "Arap Yarımadası'nda yeni bir Hizbullah istemiyoruz. Bu sadece bizim değil tüm dünyanın kırmızı çizgisidir. Husilerin müzakerelere hazır olmasını ve en kısa sürede anlaşmaya varılmasını istiyoruz." diye konuştu.

ARAMCO HALKA ARZ OLACAK

Selman, ağustos ayında ertelenen Aramco'nun halka arzının yapılacağını söyledi. Ulusal petrol ve doğalgaz şirketi Aramco'nun da en geç 2021 yılının başında ilk halka arzının yapılacağı bilgisini veren Suudi Arabistan Veliaht Prensi, ""Bu, insanlık tarihindeki en büyük halka arz." görüşünü aktardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • altay06 Ekim 2018 16:09

    bu halka arza siz karar vermiyorsunuz bunu herkes biliyor...abd ve ingiltere nerde arz edilceği ile anlaşabilirse bugün bile arz edersiniz.....batının sözlerinin altında kalacağınıza, türkiyenin kanatları altına gelin....

  • D106 Ekim 2018 15:24

    Sen ABDden isterse 30 bin sene önce var ol ne anlamı var? Sizin ve BAEnin ABD ve İngiltere bankalarında 4 trilyon dolar paranız var. Adamlar paranızı vermiyor, resmen üstüne çöktüler. Gıkınız çıkmıyor, çıkmadığı gibi size bilmem kaç yıllık tabloyu fiyatının 10 katına, borçdan mevri dömüş futbol kulüblerini 10 katı fiyata, birde hurdaya çıkan silahlarını satıyorlar. Yeni silahlar da satıyorlar ama siz parasını peşin veriyorsunuz ama onlar silahları vermiyor...... Şimdi o aldığın tablonun karşına geç ve ressamın senin ne kadar aptal ve ne kadar enayi olduğunu tabloya nasıl işmiş onu düşün

  • murat06 Ekim 2018 13:39

    sudilerde nerde o yürek abd ye rest çekecek. kölesi olmuşlar zaten. farkındalar bi rest çekseler abd de onlardan 150 lik şırınga ile kan çeker. tıpaları yemez

  • bir yorum06 Ekim 2018 12:15

    Önemli olan senin amerikadan eski tarihinin olması değil.Önemli olan bugün sen güç müsün.O önemli.Senin tarihinin amerikadan önce başlaması kimin umrunda.Şu anda siz amerikanın sözünden çıkabiliyormusunuz.Çıkamıyorsunuz tabii.Amerika sizi iki dakikada tarihin karanlık dehlizlerine gönderir.Ne parasal gücünüz ne de petrolünüz buna engel olabilir.Zaten Allaha da doğru dürüst inanmıyorsunuz ki size Allah da yardım etmeyecektir.Abuk sabuk bir din anlayışınız var.İslamla uzaktan yakından alakanız da yok.Eeee sonuç amerika sizi eze eze yok eder.Selman denen dangalak fazla ötüp durma.

  • Afyonlu06 Ekim 2018 11:00

    Tapanız yiyorsa rest çekin kan alır kaba yerinizden koca domuz! Bazen kızıyorum amma Tayyip iyi ki varsın!