E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPozitif risk iştahı sürebilir---

Pozitif risk iştahı sürebilir

Pozitif risk iştahı sürebilir
25 Mayıs 2017 - 09:32 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün gelişen ve gelişmiş ülke piyasalarındaki pozitif risk iştahı eşliğinde yükseliş ile açılması ve gün içerisinde yükseliş trendini devam ettirmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL HİSSE YÜKSELİŞİNE EŞLİK ETTİ…

BIST 100 Endeksi, dün, gelişen ülke piyasalarındaki devam eden olumlu hava ve hafif pozitif risk iştahı ile birlikte orta vadeli yükseliş trendini koruyarak günü %0,6 yükselişle 98,314 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,6 oranında, BIST Sanayi Endeksi ise %0,2 oranında arttı. Ayrıca, dün akşam FED’in Mayıs ayı toplantısına ilişkin toplantı tutanakları takip edildi. Tutanaklara göre, FED yetkilileri parasal sıkılaştırmanın yakın zamanda yapılmasının uygun olduğunu, zayıf enflasyon verilerinin geçici faktörleri yansıttığını, işsizliğin uzun vadeli hedefleri doğrultusunda gerçekleştiğini ve bilanço küçültmeye 2017 yılı içerisinde başlanılması gerektiğini düşünüyor.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
EURO’DA GÜÇLENME BIST’I POZİTİF ETKİLEMEYE DEVAM EDECEK…

Sabah saatleri itibariyle Asya piyasaları ve ABD vadeli hisse piyasaları yükselişte. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel’de düzenlenecek NATO Devlet ve Hükumet Başkanları Toplantısı’na katılacak ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelecek. BIST 100 Endeksi’nin bugün gelişen ve gelişmiş ülke piyasalarındaki pozitif risk iştahı eşliğinde yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde yükseliş trendini devam ettirmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TCELL…Sınırlı Pozitif… Şirketin %51 hissesini elinde bulunduran Sonera Holding ile Telia Finland Oyj’nin de bulunduğu şirketin hissedarları 25 Mayıs 2017 tarihinde yapılması planlanan şirketin Olağan Genel Kurulu toplantısında toplamda 3 milyar TL tutarında kar dağıtımı teklifini Genel Kurul onayına sunmak üzere anlaşmaya vardığını açıkladılar. Kar dağıtım kararının kesinlik kazanması yarın gerçekleşecek Genel Kurul kararı ile belli olacak. Geçen yıl da kar dağıtım teklifi Genel Kurul’a sunulmuş fakat kabul edilmemişti. (KAP)

KCHOL…Nötr… Koç Ailesi, ön talep yoluyla 107 milyon hisse satışı için işlem başlattı. Bloomberg'in haberine göre satış işleminin 15,87 TL - 16,38 TL aralığında gerçekleşmesi bekleniyor. Satış için yalnızca Citi yetkilendirilirken rakam yaklaşık 1,75 milyar TL olarak hesaplanıyor. (Business HT)

SAHOL…Nötr… Sabancı ailesi, yaklaşık 100 milyon USD değerinde Sabancı Holding Hisse satışında bulundu. Bloomberg'den Ercan Ersoy'a yapılan açıklamaya göre Sabancılar hisseleri Çarşamba günü kapanışa göre %4 iskontolu sattı. (Business HT)

PGSUS…Sınırlı Pozitif… Şirket ve Air Lease Corporation (ALC) arasında 24/05/2017 tarihinde varılan anlaşma ile şirket aktifleri arasında yer alan dört adet Boeing 737-800NG uçağın toplam 93,8 milyon USD satış bedeli karşılığında satışı konusunda mutabakat sağlandığı belirtildi. (KAP)

Konut Sektörü…Sınırlı Pozitif… TÜİK verilerine göre, Türkiye’de ilk el konut satışları Nisan ayında, geçen senenin aynı dönemine göre %10,8 artarak, geçen aya göre ise %7,8 azalarak 51,988 adet olarak gerçekleşti. (TÜİK)

TRGYO…Nötr… Şirket, 09 Haziran 2017 tarihinde pay başına 0,1 TL net kar payı dağıtacağını açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,4 yükselişle 121,750 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 121,500 – 123,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün Fed’in en son gerçekleştirmiş olduğu toplantıya ilişkin tutanakların yayınlanmasının ardından ABD Doları dünya genelinde değer kaybetti. ABD Doları gelişmekte olan ülke paralarına karşı zayıf seyir izlerken, Türk Lirası söz konusu para birimlerinin seyrine eşlik etti. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,41 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Dün Fed’in en son gerçekleştirmiş olduğu toplantıya ilişkin tutanakların yayınlanmasının ardından ABD Doları dünya genelinde değer kaybetti. Hafta içerisinde Fed belirsizliği nedeniyle yükselişin sınırlı olduğu altın dünü dolar karşısında günü %0,60 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün Fed’in en son gerçekleştirmiş olduğu toplantıya ilişkin tutanakların yayınlanmasının ardından ABD Doları dünya genelinde değer kaybetti. Gelişmiş ülke para birimleri doların zayıf seyrini yükseliş fırsatı olarak değerlendirirken, Euro günü Dolar karşısında %0,32 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)