Ana SayfaPiyasa'Portföyde hisse ve faize yönelin'---

'Portföyde hisse ve faize yönelin'

1 / 12
'Portföyde hisse ve faize yönelin'
29 Eylül 2015 - 10:12 www.borsagundem.com

Yatırım Finansman Genel Müdürü Şeniz Yarcan, iç ve dış dinamiklerin çok etkisinde kalan BIST-100'de kalıcı yükseliş için erken olduğunu belirtiyor ve temkinli olmayı öneriyor. Orta ve uzun vadede defansif hisselerin tercih edilebileceğim söyleyen Yarcan, portföyün çoğunluğunun faizde kalabileceğini vurguluyor. Borsada kalıcı yükseliş için ise hükümetin kurulması ilk şart olarak görülüyor.
FED ve Fitch kararlarının ardından Borsa İstanbul'un (BlST) yukarı yönlü ataklar yaptığı bir haftaya şahit olduk. Ancak beklenen kararları fiyatlayan BİST'te bu yükselişinin kalıcı olduğunu söylemek şu an için mümkün değil. Piyasanın bu kritik dönemini Yatırım Finansman üst yönetimi anlattı.
7 Haziran seçiminden sonra siyasi ve para piyasalarına ilişkin isabetli tahminleriyle öne çıkan Yatırım Finansman Genel Müdürü Şeniz Yarcan, FED'den her ne kadar beklentiler dahilinde kararlar gelse de BİST'in buna tepkisinin beklendiği kadar olumlu olmayacağını belirtiyor. Yarcan, bu volatil ortamın 1 Kasım'daki genel seçime kadar devam edeceğini belirtiyor.
Bu noktada yatırımcıların agresif pozisyon almak yerine daha defansif ve inandıkları hisselere yönelmeleri gerektiğini söyleyen Şeniz Yarcan ve Yatırım Finansman ekibi, ağustos ayında belirledikleri 12 aylık BİST-100 hedeflerini de 86.000 olarak koruyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)