E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPolonya ile 5 anlaşma imzaladık---

Polonya ile 5 anlaşma imzaladık

Polonya ile 5 anlaşma imzaladık
17 Ekim 2017 - 15:11 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Polonya Cumhurbaşkanı Duda, ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Aramızdaki ticaret hacmini 10 milyar dolar düzeyine çıkarabiliriz. Burada savunma sanayi ve enerji noktalarında iş birlikleri yapılabilir. Biz enerji noktasında transit bir ülkeyiz. Dağıtıcı ülke konumundayız.

Polonya bizi AB sürecinde destekliyor ancak Türkiye AB'ye alınmıyor. Halbuki bizim başvurumuzdan sonra alınanların durumu bizle kıyas edilemez.

Biz Polonya'yı İstanbul'daki Polonezköy'den iyi tanırız. Çok şirin bir yerdir. Tabi oranın muhtarı da burada bize seyahatimizde eşlik ediyor.

200 kadar işadamı ile buraya geldik. İşadamlarımız burada belki bireysel olarak belki ortaklıklarla ve hatta 3. ülkelerle iş birliği yaparak buraya yatırım fırsatlarını değerlendireceklerdir diye düşünüyorum.

AB'den Suriyeli mülteciler için bize 885 milyon euro geldi. Bizim yaptığımız harcama 30 milyar dolar seviyesinde.

Polonya ile 5 anlaşma imzaladık. THY'nin buraya hafta da 5 seferi mevcut. Bu, talebi karşılamıyor. Seferlerin artırılmasına yönelik gerekli izinler için THY'den bir heyet buraya gelecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hasan17 Ekim 2017 19:11

    akp genel başkanı avrupa birligine eleştirerek çokda haklı minderden kaçan biz olmuyacagız diyor ama ülkesinde chp genel başkanı gel hangi kanalda senin istedigin gazetecilerle konuşalım diyor hep minderden kaçıyor sesyok akp genelbaşkanından

  • Yorumspor17 Ekim 2017 15:40

    Bu görüşmede savunma sanayi açıklamasına dikkat edelim. Polonya daha önce ASELSAN'dan Füze Fırlatma Sistemi PGZ ve radar sistemini satın almak istemiş ancak Almanya izin vermemiştir. Bu görüşmede Polonya'nın kamu savunma sanayi firmalarını bir araya getirmesiyle Almanya bağımlılığına nokta koymak istiyor. Ülkenin tank modernizasyonu ve hava savunma sistemleri tedarik projeleriyle Aselsan ilgileniyor. Bu görüşmede büyük bir siparişin çıkacağını tahmin ediyorum.