E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPolisan Boya'nın satışı için görüşülüyor---

Polisan Boya'nın satışı için görüşülüyor

Polisan Boya'nın satışı için görüşülüyor
25 Mayıs 2016 - 09:50 borsagundem.com

Polisan Holding, Polisan Boya'nın yüzde 50 hissesinin Kansai Paint'e satışı için görüşmeler yapıyor

Polisan Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamada, Polisan Boya'nın yüzde 50 hissesinin Kansai Paint'e satışı için görüşmeler yapıldığı bildirildi.

Şirketten gelen açıklama şöyle;

Polisan Holding %100 oranında iştiraki olan Polisan Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %50 oranındaki hissesinin, dünyanın ilk 10, Japonya'nın da lider boya üreticilerinden biri olan Kansai Paint Co. Ltd.'e satışı için görüşmeler yapmaktadır.

Kamunun bilgilendirilmesi gereken gelişmeler meydana geldikçe Özel Durum Açıklaması yapılacaktır.

KANSAI PAINT CO. LTD. HAKKINDA:
1918 yılında kurulmuş olan Kansai Paint Co. Ltd., ana ürünleri otomotiv, endüstriyel, dekoratif, koruyucu ve kimya şirketi ve oto tamir boyaları olan bir kimya şirketidir. Raporlama açısından; Japonya, Hindistan, Asya, Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika da dahil olmak üzere yedi ayrı coğrafyada faaliyet gösteren Şirket,  Türkiye'de de otomotiv ve endüstriyel boyaları ile yer almaktadır. Kurumsal kimliği için, 1987 yılında tanıştırdığı ALESCO markasını kullanan Kansai Paint, Tokyo Hisse Senedi piyasasında işlem görmektedir. Kansai Paint, 2015 yılında yaklaşık 3 milyar ABD doları satış geliri ve 169 milyon ABD doları net kar açıklamıştır.

POLİSAN BOYA HAKKINDA:
Boya, Kimya, Liman İşletmeciliği, Gayrimenkul ve Tarım alanlarında faaliyet gösteren Polisan Holding'in iştiraki Polisan Boya, Avrupa'nın 3. büyük pazarı olan Türkiye Boya Sanayi'ndeki dekoratif segmentin lider boya üreticilerindendir. Polisan Boya inşaat boyaları (iç, dış dekoratif boyalar, tutkal, tiner) ve yalıtım sistemleri (ısı ve su) satış ve imalatının yanı sıra, yardımcı ürün (fırça, rulo, silikon, köpük, sprey boya vb.) satışı alanında faaliyet göstermekte olup; mobilya, marin, sanayi grupları da gelişmekte olan iş kollarıdır. Dekoratif boyanın fonksiyonel faydalarının yanı sıra mekanlara estetik kazandırdığını "Polisan, boya değil, ev kozmetik ürünleri üretir" yaklaşımı ile vurgulayan Polisan Boya 2008 yılında tescillediği "Home Cosmetics" kavramı ile dünyaya "Ev Kozmetiği" konseptini tanıştıran ilk firmadır. Polisan Boya; emsalsiz özelliklere sahip akıllı boyalar, satış noktalarını üretim merkezine çeviren su bazlı miks makineleri, satış kanalında etkin dağıtımı sağlayan lojistik merkezleri; Yalıtım Sigortası ve boya ustaları için POS bazlı sadakat programı gibi boya sanayi için ilk olan birçok ürün ve hizmete imza atmıştır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 13,49
En Yüksek: 13,70
En Düşük: 13,41
Değişim 0,37 %
FK: 13,68
PD / DD: 0,91
İşlem Hacmi 75.411.494
Toplam Adet: 5.587.467
Ağırlıklı Ort.: 13,49
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flamenco7225 Mayıs 2016 10:54

    Türk borsa tarihi sıklıkla; BU türden haberlere temkinli yaklaşmayan yatırımcıların karşılaştıkları üzüntüleri kaydedegelmiştir..:)