E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasanın gözü Avrupa'dan gelecek verilerde---

Piyasanın gözü Avrupa'dan gelecek verilerde

Piyasanın gözü Avrupa'dan gelecek verilerde
26 Ekim 2016 - 09:29 borsagundem.com

KapitalFX,sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Almanya’da IFO güven endeksi Ekim ayında piyasa beklentisi olan 109.3’ün üzerinde 110.5 puan şeklinde açıklandı. Böylelikle, endeks Nisan 2014’ten bu yana görülen en yüksek seviyede gerçekleşmiş oldu.  Aynı dönemde işletme beklentileri 104.0 olan piyasa beklentisinin üzerinde 106.1, mevcut değerlendirme ise 114.5 olan Piyasa beklentisinin üzerinde 115.0 şeklinde açıklandı. Gelen veriler ışığında IFO Başkanı Clemens Fuest, Alman ekonomisinde toparlanmanın güç kazandığını, yöneticilerin önümüzdeki aylarda daha iyimser olduklarını ifade etti.

San Francisco FED Başkanı John Williams, FED’in faiz oranlarını  yavaş bir şekilde artırma lüksü olduğunu, her toplantıda faiz artırma ihtimali olabileceğini, kademeli bir artıştan yana olduğunu ifade etti. Ayrıca basın toplantısının olacağı FOMC toplantısında faiz artırmanın daha iyi olabileceğini vurguladı. ABD’de işsizlik oranının %4.75 veya biraz altında gerileyebileceğini belirtti.

ABD’de Ekim ayında CB tüketici güveninin 101,5'e gerilemesi bekleniyordu. Beklentilerin de üzerinde gerileyerek 98,6 olarak gerçekleşti. Aynı ayda Richmond Fed imalat endeksi ise beklentilerle birebir -4 olarak gerçekleşti. Konut fiyat endeksi Ağustos ayında yıllık bazda %6,4, aylık bazda ise %0,5 olan beklentinin üzerinde %0,7 artış gösterdi.

TRY’nin bir önceki gün gerçekleştirdiği değer kazancını daha uzun bir zaman dilimine yayamadığını görmekteyiz. Gün içinde bir ara USD’ye karşı en zayıf performansı gösteren para birimi olan TRY, daha sonra kayıplarını geri aldı. Kur halen 3,07 üzerinde seyretmeye devam ediyoruz. Yükseliş eğiliminin süreceği beklentimizi koruyoruz.

Bugün gündem; Avrupa’da güven endeksleri, ABD’de konut satışları ve hizmet PMI ile açıklanacak petrol stokları datası olacaktır.

KapitalFX

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)