E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların kaderi değişebilir---

Piyasaların kaderi değişebilir

Piyasaların kaderi değişebilir
23 Haziran 2016 - 11:35 borsagundem.com

Bugün yapılacak olan İngiltere-AB referandumu piyasaların kaderini değiştirecek nitelikte....

Piyasalar için tarihi gün geldi çattı.. Nam-ı diğer Brexit'in yaşanması halinde Avrupa ve İngiltere'de yaşanacak resesyonun piyasalara etkisi uzun süredir tedirginlik yaşatmaya devam ediyor. Olayın ekonomik boyutlarının yanında Euro Bölgesi için ayrılma yönünde örnek teşkil etmesi ya da İskoçya ve Galler'in İngiltere'den ayrılmak istemesi şu aşamada görülebilen en belirgin riskler olmaya devam ediyor. Referandum sonucu Türkiye'yi de yakından ilgilendiren bir konu. Son dönemlerde Euro Bölgesi ile artan ihracatın kalıcılığı açısından büyük önem taşıyor. Son haftalarda yaşanan gelişmeler her ne kadar İngiltere'nin kalacağı yönünde fiyatlama yaratsa da risk algısı tamamen yok olmuş değil. Anket sonuçlarının da neredeyse %50 ye %50 oranında olduğunu da hatırlamak gerekli. Referandum sonucu her ne olursa olsun yarın piyasalar için yeni bir fırsat günü olacak. İngiltere ekonomisinden daha çok küresel piyasaları etki altına alan olayın ardından güvenli liman arayışı devam mı edecek yoksa piyasalarda bayram havası mı yaşanacak görüyor olacağız.

Eur/Usd

Euro lehinde fiyatlamalar gördüğümüz paritede bugün yapılacak olan İngiltere-AB referandumu ardından farklı senaryolar konuşuyor olacağız. İngiltere'nin Ab de kalması halinde Euro değer kazanmaya devam etse de ilerleyen dönem için ABD'nin faiz hamlelerini devreye sokma ihtimali pariteyi tekrar düşürebilir. İngiltere'nin ayrılma durumu ise çok daha kritik; belirsizlik süreci geçene kadar Euro satıcılı bir piyasa ile karşı karşıya kalabiliriz ve ABD bu yıl hiç faiz artıramayabilir. Euro Bölgesi'nin tekrar güvenoyu sağlaması adına gerçekleşecek tarihi karar ve İngiltere'nin kaderi gece açıklanmaya başlayacak olan referandum sonuçları ile belli olacak. Öncesinde gün içerisinde Euro Bölgesi'nden PMI verileri ABD'den yeni konut satışları verilerini takip edeceğiz. Paritede yukarı yönlü fiyatlamanın devamı halinde 1.1380 seviyesinin kırılması ile birlikte 1.1410 ve 1.1490 dirençlerini takip edilebilir. 1.1295 desteğinin kırılması halinde ise 1.1240 ve 1.1185 destekleri test edilebilir.

ALTIN

Dün 1262 desteğinde takılan Altın, günü 1262 – 1268 bandı arasında geçirdi. İngiltere tarafından açıklanan anket sonuçları taraflar arasındaki oranları çok farklı göstermese bile İngiltere’deki bahis şirketlerinin AB’den çıkış için verilen oranları yükseltmesi sonrasında altında kayıplar artmıştı. Dün en düşük 1259.27 seviyesini gören Altın tekrardan toparlanma gösterdi ve 1262 desteği üzerindeki kısmen yatay seyrini devam ettiriyor. Bugün Amerika tarafından İşsizlik Verileri ve Yeni Konut Satışları Verisi açıklanacak olsa da günün seyrini Brexit belirleyecek. Bir önceki anket sonuçlarının aksine dün açıklanan anketlerde ise ayrılma yanlılarının daha yüksek oranda olduğu belirtildi. Sürecin son gününde piyasaları oldukça hareketli bir gün bekliyor diyebiliriz Gün içerisinde olası toparlanmalarda 1268.46, 1272.47 ve 1276.47 olası direnç; aşağı yönlü hareketlerin devamında ise 1262.79, 1258.28 ve 1252.11 destek seviyeleri olarak söylenebilir.

USD/TRY

Salı günü Merkez Bankası PPK toplantısının ardından açıkladığı faiz kararında kararlı duruşunu sergilemeye devam etti. Faizde sadeleşme adımlarından birini daha atarak üst bant olan gecelik borç verme faizini %9,5’tan %9 a çekti. Geç likidite borç verme oranında da 50 baz puan indirim yapılarak %10,5 e indirildi. Yapılan faiz indirimlerine çekirdek enflasyonun olanak tanıdığı ve faiz indiriminin ekonomi üzerindeki olumlu etkisi ifade edildi. Dün her ne kadar ABD'den gelen veriyle dolar endeksinde kısmi toparlanma olsa da kur tarafında dünden itibaren olumlu tepki görmeye devam ediyoruz. Bugün itibariyle de İngiltere’nin AB’de kalması durumunda olumlu hava artarak devam edebilir. Aksi takdirde ise TL negatif etkilenebilir. Aşağı yönlü hareketlerde 2,8840 seviyesinin kırılması ile birlikte 2,8700 ve 2,8590 destekleri test edilebilir. Yukarı yönlü hareketlilikte ise 2,9000 seviyesinin kırılması ile birlikte 2,9120 ve 2,9285 dirençleri test edilebilir.

PETROL

Dün açıklanan ham petrol stokları verisi petrol stoklarının beklentiden daha az azaldığını gösterdi. Veri saatleri itibariyle satıcılı seyreden petrol dün en düşük 48.39 seviyesini gördü. Bugün uzun süredir gündemin nabzını tutan Brexit Referandumu gerçekleşecek. Dolayısıyla hareketliliğin oldukça fazla olduğu bir gün beklemekte piyasaları. Şu sıralarda 49.22 seviyelerinden fiyatlayan petrol için olası aşağı yönlü hareketlerde 49.12, 48.57 ve 47.52 sırasıyla destek seviyeleri diyebiliriz. Petrolde görülebilecek olası toparlanmalarda ise 49.70, 50.50 ve 50.97 sırasıyla direnç seviyeleridir diyebiliriz.

A1 Capital

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)