E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların gözü bilançolar ve Draghi'nin 'pas'ında---

Piyasaların gözü bilançolar ve Draghi'nin 'pas'ında

Piyasaların gözü bilançolar ve Draghi'nin 'pas'ında
21 Ekim 2016 - 08:53 borsagundem.com

Sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri değerlendiren A1 Capital, Draghi'nin açıklamalarına ve küresel piyasalardaki bilanço dönemine dikkat çekti.

Bilanço Dönemi Başladı, Hisse Bazlı Hareketler ve Haber Akışı Ana Gündem

Küresel piyasalarda bilanço dönemi başladı. Gelen bilançolarda karlılık rasyosuna sıklıkla rastlansa bile piyasaların gelen karlara karşı temkinli duruşu, Draghi’nin açıklamaları sonrasında Euronun Mart ayından bu yana en düşük seviyeye inmesi, piyasalardaki iyimser havayı kısmen sonlandırdı.
Yurtdışında açıklanan şirket karlarına baktığımızda karışık tablolar görüyoruz. Özellikle endeksleri sürükleyen ana hisselerde yapılan zayıf tahminler ve hemen akabinde gelen olumlu haberler piyasayı dengelese de, genel görüntü karışık…
Draghi’nin Perşembe günü yaptığı açıklamalara baktığımızda, tahvil alım programını sonlandırmadan önce kademeli olarak azaltılacağını ve olası programın uzatılma ihtimaline karşılık son kararı Aralık ayında vereceklerini belirtti.
Teşvik programının uzatılma tarihinin, Fed’in olası faiz artırımı yapacağı Aralık ayına gelmesi ise oldukça manidar. Piyasalar bir yandan rekor bir teşvik programı beklerken Avrupadan öte yandan Fed’in faiz artırımına hazırlanma çabasında.
Dalga boyutunu artıracak bu iki farklı boyuttaki adım, piyasalarda 8 Kasım ABD seçimleri sonrasında en çok takip edilecek iki ana konu. 
Perşembe günü TCMB’nin öngörülerimiz doğrultusunda faizleri değiştirmemesi ve sadeleşme sürecindeki bir sonraki adımın ne yönde olacağı; zamanlamasının da veri akışına ve de gelişmelere bağlı olacağını vurgulaması bize göre oldukça yerinde bir hamle.


Merkez Bankası” pas geçer” tahminimizin arkasında;
1) Dolardaki agresif hareketin önüne geçmek için dövize direk müdahale yerine böyle bir adımın daha etkili olacağı
düşüncemiz (ki bu gerçekleşti) sonrasında, 3.09 seviyesinden 3.0570’e gerileyen bir dolar kuru gördük.
2) Kasım ayının hemen başında gerçekleşecek Fed toplantısı ve akabindeki başkanlık seçim sonuçlarını beklemesi son derece önemliydi ve bu adımı attı.
3) Jeopolitik riskler konusunda bir atıfta bulunmasa dahi olası negatif gelişmelere karşı piyasalara “Ben buradayım ve sizi izliyorum.” mesajını net bir şekilde verdi.
Bu durum doların geri çekilmesini sağlarken aynı zamanda BIST100’ün de 79.300’ün üzerine taşıdı. Ancak bu seviye dikkat çektiğimiz önemli bir seviye olup, endeksin bu noktanın üzerine ataklar yapsa bile bunun kalıcı olmayacağı görüşümüzü haftanın son işlem gününde de koruyoruz.
Emtia tarafına baktığımızdaysa altında 1230-1270 bant hareketinin devam ettiğini, 1250’nin altına sarkmaya pek niyetli olmayan bir dolar/ons fiyatlamasını görmekteyiz. Bunda hiç kuşkusuz küresel risklerin etkisi var. 
Petrol fiyatları ise gerek gelen stok verileri, gerekse yaklaşan OPEC Kasım toplantısı öncesi 50 doların altına çekilmeyen bir grafik çiziyor. Bu arada Dünya Bankası’nın ham petrol fiyatlarına ilişkin 2017 tahminleri OPEC’in üretimi düşürmeye hazırlanmasını gerekçe göstererek 53 dolardan 55 dolara yükselttiğini de hatırlatalım.

A1 Capital

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 21.10.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)