E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda yükseliş devam edebilecek mi---

Piyasalarda yükseliş devam edebilecek mi

Piyasalarda yükseliş devam edebilecek mi
29 Haziran 2016 - 08:33 borsagundem.com

A1Capital; yukarı yönlü hareketlenmelerin "Ölü Kedi Sıçraması" olabileceğine dair görüşlerinde mevcut olduğunu belirtti

"DEAD CAT BOUNCE"

Dün, %2,35'lik bir yükselişle 76.929 puan seviyesinden kapanışını gerçekleştiren BİST100 Endeksinde, sabah saatlerinden itibaren oluşan alıcılı seyir, iki seans boyunca kademeli olarak devam etti. Bu yükselişte yurt içi ve yurt dışı gelişmeler oldukça etkili oldu. Bu gelişmelere değinecek olursak;

Hükümetin dış politikadaki yapıcı adımları Endekste pozitif etkisini göstermeye devam ediyor. Bu yönde; Rusya ve İsrail ile ilişkilerin düzeltilmeye çalışılması, Dolar/TL'de geri çekilmeyi, Endekste ise yukarı yönlü hareketlenmeleri beraberinde getirdi.

Yurt dışında ise dün, günün ikinci yarısında ABD tarafından gelen büyüme rakamının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi, başta ABD borsaları olmak üzere diğer ülke borsalarını da olumlu etkiledi. Sabah saatlerinden itibaren yurt dışı piyasalardaki görünümünse halen pozitif olduğunu görmekteyiz.

Özellikle ABD'de istihdam kanadında başlayan iyileşmenin diğer bazı makroekonomik göstergelere de yansıması, Küresel ekonomide işlerin yolunda gitmediği bir süreçte, Dolarda Güvenli Liman Algısını pekiştiren bir unsur oldu diyebiliriz. (Örnek olarak: 93'lerden 96'lara çıkan Dolar Endeksi, hızlı bir şekilde gerileyen ABD 10 Yıllık Tahvil Faizleri)

Dolayısıyla dün sürpriz bir şekilde beklentilerin üzerinde gerçekleşen ve bir önceki veriden yüksek gelen ABD büyüme rakamının, piyasalar açısından gergin geçen bu süreçte olumlu bir gelişme olarak fiyatlandığını (Küresel ekonomideki daralmaya karşın iyi bir işaret olarak yorumlanabilir.) ve yukarı yönlü hareketlenmeleri desteklediğini söyleyebiliriz.

Fakat bu yukarı yönlü hareketlenmelerin bir "Ölü Kedi Sıçraması" olabileceğine dair görüşlerde mevcut.
(Ölü Kedi Sıçraması/ Dead Cat Bounce: Ölü bir kedinin bile yüksekten hızla düştüğünde sıçrayabileceği fikriyle, borsada görülen keskin düşüşlerin ardından gelen geçici artışlar için kullanılıyor.)

Bugün gün içerisinde yine ABD tarafında, Kişisel Gelir-Kişisel Gider- Reel Kişisel Tüketim gibi önemli veriler açıklanacak..

Ekonomik veri akışı ve yaşanacak gelişmeler piyasaların seyrinde oldukça etkili olup; Brexit'in olumsuz etkilerinin görülmeye devam edildiği bu haftada meydana gelebilecek olası yükselişler "Bu yönde devam edebilecek hareketlenmeler" olarak mı, yoksa "Ölü Kedi Sıçraması" olarak mı nitelendirilecek, bunu hep birlikte göreceğiz.

 A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 29.06.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 29.06.2016

Dolar 2.90 seviyesinde

 

Rusya ile kayıplar kısa sürede telafi edilecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)