E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya ile kayıplar kısa sürede telafi edilecek---

Rusya ile kayıplar kısa sürede telafi edilecek

Rusya ile kayıplar kısa sürede telafi edilecek
29 Haziran 2016 - 07:55 borsagundem.com

Rusya ile ilişkilerde girilen yeni dönem iş dünyasını umutlandırdı. İhracatçılar, turizmciler ve inşaatçılar kayıpların kısa sürede telafi edileceğini söyledi.

Türk turizmi ve inşaat sektörü Rusya krizinin çözülme yoluna girmesini sevinçle karşıladı. Özellikle zengin Ruslar'ın ilgisini çeken 'butik' projeler üreten inşaat şirketleri raftaki yatırımlarını indirmeye hazırlanıyor. Şirketler, Rusya ve İsrail krizlerinin bitmesinin ardından gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık verilmesi gerektiğini belirtiyor. İnşaatçılar, bu yasa olmadığı için birçok müşterinin alımdan vazgeçtiğini belirtiyor. Turizm ve inşaat sektöründe yatırımları bulunan Ofton İnşaat'ın Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, "Türkiye'den konut alanlara vatandaşlık verilmeli. Bu satışları ve projeleri hızlandırır" dedi. Arap bankalarının bile Türkiye'de konut kredisi kullandırmakta sıkıntı yaşadığını anlatan Şimşek, "Büyük mülk satışlarında sıkıntılar oldu. Ortadoğulu bir gruba satış yapacaktık. Ödemenin 3'te ikisi için kredi kullanacaktı. Bunu buradaki bankalardan çözemediği için alımdan vazgeçti. 90 milyon dolarlık bir işti. Bunun gibi çok örnek var" diye konuştu. Şimşek, "Bu yasayla bekletilen projeler de satışa çıkar. Henüz proje yapmadığımız yeni arsalarımız var. Oralara projelere başlarız" diye konuştu.

TURİZMCİ HEDEF YÜKSETTİ
Rusya ve İsrail ile yaşanan olumlu gelişmeler turizmciler tarafından sevinçle karşılandı. Rusya ve İsrail'le yaşanan yeni dönem turizmcileri sevindirdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, kısa sürede İsrail'den 1 milyon turist çekmeyi hedeflediklerini, Rusya'dan ise kalan 15 haftada maksimum turisti çekmeleri gerektiğini kaydetti. Ayık, "Yumuşama belirtileri inşallah olumlu sonuçlanır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Rusya açıklaması!

İHRACATIN ARTMASI RUS EKONOMİSİNE DE BAĞLI
Rusya ile başlayan yeni dönem uçak krizi sonrasında ciddi bir satış kaybına uğrayan ihracatçıları da umutlandırdı. İhracatçılar, bu süreçte yaşanacak olumlu gelişmelerin etkisiyle satışların artış trendine gireceği konusunda hemfikir. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatın artması için ilk olarak Rus ekonomisinin de iyileşmesi gerektiğini söyledi. Mehmet Büyükekşi, "Rusya'ya ihracat, uçak krizinden önce yüzde 40 düşmüştü. Şu anki azalma yüzde 60. Bunun en önemli nedeni Rus ekonomisindeki kriz. Bu sürecin ihracata olumlu etki yapmasını umuyoruz" dedi.

Rusya'ya tazminat ödenecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)