E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda gözler AMB'de---

Piyasalarda gözler AMB'de

Piyasalarda gözler AMB'de
05 Ekim 2017 - 08:43 borsagundem.com

Piyasalarda dikkatlar Avrupa Merkez Bankası'nın Eylül ayı toplantı tutanaklarına çevrildi

Yatırımcıların, Uzakdoğu borsalarındaki tatilin etkisiyle düşük işlem hacmi ve ABD'de son dönemde yaşanan kasırgaların ülke ekonomisine etkisine ilişkin belirsizlik nedeniyle temkinli kalmaya devam etmesine rağmen, Asya borsaları güçlü ABD ISM hizmetler endeksinden destek alarak hafif yükseldi.

Japonya'nın Nikkei endeksi yatay seyrederken, Avustralya borsası yüzde 0.2 yükseldi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yatay seyrederken, Hong Kong, Güney Kore ve Çin borsaları resmi tatillerden dolayı kapalı. Wall Street'deki başlıca üç endeks, dünya MSCI endeksine paralel olarak dün yeni zirveleri gördü. ABD ISM hizmetler endeksi Eylül'de 59.8 ile Ağustos 2005'ten bu yana en yüksek seviyesine yükselerek güçlü iki kasırganın neden olduğu aksamalara rağmen ABD hizmetler sektörünün direncini gösteriyor. 

Dolar, ABD ISM hizmetler endeksi verisinin ABD ekonomisine ilişkin beklentileri yükseltmesiyle başlıca para birimleri karşısında yükselirken, düşük seyir izleyen ABD hazine tahvil getirileri doların kazanımlarını sınırladı. Doların başlıca altı temel para biriminden oluşan sepet karşısında seyrini izleyen endeks yüzde 0.05 artışla 93.500'e yükseldi. Dün yedi haftanın zirvesini gören dolar endeksi, Fed başkanı olarak, para politikasında düşünülenden daha az sıkılaştırma yanlısı birinin seçileceğine yönelik spekülasyonla yüzde 0.1 gerilemişti. Dolar, Harvey ve Irma Kasırgaları'na rağmen, ABD hizmet sektörünün Eylül'de 12 yılın en hızlı büyümesini kaydettiğini gösteren ISM hizmetler endeksi verisinin ve özel sektör istihdamının beklentilerin üzerinde artmasının ardından kayıplarını toparladı. Ancak bu kazanımlar ABD hazine tahvil getirilerinin üç ayın zirvesinden gerilemesiyle sınırlandı. Euro dün yüzde 0.1 yükseldikten sonra bugün düşüşle 1.1757 dolarda bulunuyor. Dikkatler günün ilerleyen saatlerinde yayınlanacak Avrupa Merkez Bankası (ECB) Eylül ayı toplantı tutanaklarına çevrildi. ECB toplantıda, aşırı gevşek para politikasını kademeli olarak sona erdirmeye ilişkin bir plan açıklayabileceğini ve bu politikayı sona erdirmek için acelesi olmadığının sinyalini verdi. ECB ayrıca eurodaki güçlü seyrin olası negatif etkilerine değindi, bu yüzden piyasalar euro konusunda ne görüşüldüğünü görmek için toplantı tutanaklarını yakından izleyecekler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)