E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda faiz artırım ihtimali fiyatlanıyor---

Piyasalarda faiz artırım ihtimali fiyatlanıyor

Piyasalarda faiz artırım ihtimali fiyatlanıyor
31 Ağustos 2016 - 08:34 borsagundem.com

A1 Capital, piyasaların FOMC üyelerinin açıklamalarından sonra özellikle Cuma günkü ABD-TDİ datasına odaklandıklarını belirtti

Veri akışındaki yoğunluk ve buna bağlı olarak yaşanan ani hareketlenmeler, yurt içinde yaşanan gelişmeler ve araya giren bir günlük tatil; BİST100 Endeksinin Salı günü %1,30'luk bir düşüşle 76.118 puan seviyesinden kapanışına neden olan ana unsurlar.
Bugüne baktığımızda sabah saatlerinde Dolar Endeksinin 95,950'li seviyelerde, Altının ise 1315 Dolar/Ons seviyelerinde olduğunu görmekteyiz.
 
Dolar endeksinin yukarı, Altın fiyatlarının ise aşağı yönde hareket etmesinin ana nedenini ise FOMC üyelerinden gelen şahinvari açıklamalar ve piyasalarda artan "Eylül Ayı Faiz Artırım İhtimalini Fiyatlamaları" oluşturmakta.
 
Özellikle dün Fischer'in bir televizyon kanalına verdiği mülakatta "Faiz kararında Bir Kere Yeter Diyemeyiz" şeklindeki açıklamaları ve bunun öncesinde de Jackson Hole'da "Yellen Eylül Ayında Faiz Artırımı İçin Açık Kapı Bıraktı" yönündeki söylemleri, Piyasalarda Eylül Ayı İhtimali fiyatlamalarını artırdı.
 
Bu yöndeki gelişmelerin ve haber akışının devam etmesi, piyasa fiyatlamalarını sertleştirebilecek unsurlar. Özellikle böyle bir durumda gelişen ülke piyasalarında ve para birimlerinde yer yer satış baskısı hissedilebilir. Bunun yanında ABD tarafında açıklanacak veri akışı bu konunun gidişatında oldukça önemli.
 
Haftanın geri kalanında öne çıkan veri akışına değinecek olursak;
 
Çarşamba/ TÜR/ 10:00 ve 11:00 - Ticaret Açığı ve Yabancı Turist Girişi (Temmuz-Yıllık)
Çarşamba/ ABD/ 15:00 - FED-Kashkari Konuşması
Çarşamba/ ABD/ 15:15 - ADP Tarım Dışı İstihdam Değişikliği (Ağu)
Çarşamba/ ABD/ 22:15 - Chicago Fed Başkanı Evans'ın Konuşması
 
Perşembe/ ÇİN/ 04:00 ve 04:45'te Çin PMI'lar
Perşembe/ TÜR/ 10:00 ve 11:00 - İmalat PMI ve İhracatlar
Perşembe/ ABD/ 15:30 - Devam Eden İşsizlik Sigortası ve İşsizlik Haklarından Yararlanma
Perşembe/ ABD/ 16:45 - PMI VE ISM'ler
Perşembe/ AVR/ 19:00 - ECB'den Nowotny'nin Konuşması
Perşembe/ ABD / 19:25 / FED- Mester Konuşması
 
Cuma / AVR / 12:00 - ÜFE
Cuma / ABD / 15:30 - Tarım Dışı İstihdam (Beklennti :180 Bin, Önceki: 255 Bin)
Cuma / ABD / 15:30 - Ticaret Dengesi, İşsizlik Oranı , Fabrika Siparişleri
Cuma / ABD / 20:00 - FED - Lacker
 
Bugün günün ilk yarısında içeride Dış Ticaret İstatistikleri verisi ve Yabancı Turist Sayısı, Dışarıda ise günün ikinci yarısında ABD tarafında FOMC üyeleri konuşmaları ve ADP Tarım Dışı İstihdam Değişikliği verisi açıklanacak.
 
Gerek Ekonomik, gerekse Siyasi gündemin yoğun olduğunu ve Piyasaların FOMC üyelerinin açıklamalarından sonra özellikle Cuma günkü ABD-TDİ datasına odaklandıklarını belirtelim.
 
Dolayısıyla ani hareketlenmelere karşı ve buna bağlı olarak yer yer gelebilecek kâr satışlarına karşı dikkatli olmakta fayda var.
 
Bugünün rehberleri Dolar Endeksi, Altın, 10 Yıllık Tahvil Faizlerimiz, Petrol, sabah saatlerinde 2,95'li seviyelerdeki seyrini sürdüren Dolar/TL ve BİST100 Endeksi olacaktır.

A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

Morgan Stanley'e göre Fed Eylül'de faiz artırmayacak

 

Piyasalar yoğun veri trafiğine odaklanacak

 

Altın 1315 seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ31 Ağustos 2016 08:50

    OYUNLAR BİTMEZ BORSA ZATEN YATIRIMDAN ÇIKMIŞ BİR OYUN YERİ OLMUŞ ŞU VERDİ GELDİ BAS VERİ İYİ GELDİ AL .İYİ HİSSE AL VE SAGLAM DUR.