E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda bu hafta beklentiler---

Piyasalarda bu hafta beklentiler

Piyasalarda bu hafta beklentiler
16 Ocak 2017 - 08:51 borsagundem.com

Haftanın ilk işlem gününde ABD’de Martin Luther King günü dolayısıyla piyasalar kapalı olacak

Son derece hareketli geçen bir haftayı geride bıraktık. ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın Çarşamba günü yaptığı basın toplantısında sözünü verdiği altyapı yatırımları ve vergi indirimlerine dair yorumlarda bulunmaması Dolar satışlarını beraberinde getirerek Dolar endeksinde sert düşüşlere sebep oldu. Dolar/TL ise haftaya yükselişle başlamasının ardından 3.94 üzerine kadar yükselerek tüm zamanların zirvesini tazeledi ancak ardından TCMB’den gelen hamlelerin de etkisiyle 3.75’lere kadar gevşedi. Önümüzdeki hafta ise yine birbirinden önemli gelişmeler bizleri bekliyor olacak.

Pazartesi :

Haftanın ilk işlem gününde ABD’de Martin Luther King günü dolayısıyla piyasalar kapalı olacak. Bu yüzden hacimsiz bir gün bizleri bekleyebilir. Asya seansında ise Japonya’dan çekirdek makine siparişleri (beklenti -%1.3) ve ÜFE (beklenti -%1.4) açıklanacak.

10.00’da Türkiye’den bütçe dengesi ve işsizlik oranı (önceki veri %11.3) açıklanıyor. Ancak gelecek olan verilerin USDTRY üzerinde son derece sınırlı etki yaratmasını bekliyoruz.

13.00’da Euro Bölgesi’nden ticaret dengesi (23.2 milyar euro) açıklanacak. Bu verinin de EURUSD’de önemli bir hareketliliğe sebep vermesini beklemiyoruz.

Salı :

Asya seansında Yeni Zelanda’dan NZIER tüketici güveni ve Avustralya’dan konut kredileri (beklenti %0.1) açıklanacak.

12.30’da İngiltere’den TÜFE (beklenti %1.4) ve çekirdek TÜFE (beklenti %1.4) açıklanacak. Brexit sonrası sert değer kaybı yaşayan Sterlin’in enflasyonda yukarı yönlü baskı yaratacağı bekleniyordu ve bu dakikalarda dikkatler GBPUSD’de olacak. Beklenti üzeri gelecek olan veri Sterlin için pozitif olur.

13.00’da Almanya’dan ZEW ekonomik hissiyatı (beklenti 18.9) açıklanıyor. Gelecek olan veride iyileşme yaşanması ile EURUSD’de toparlanmalar yaşanabilir.

16.30’da ABD’den Empire State imalat endeksi (beklenti 8.1) açıklanacak ancak gelen verinin pariteler üzerindeki etkisinin sınırlı olmasını bekliyoruz.

Gün içerisinde ise Yeni Zelanda’dan süt ürünleri fiyat endeksi açıklanıyor. Yeni Zelanda ekonomisinde süt ürünleri son derece önemli yer tutuyor ve gelecek olan veride iyileşme yaşanması NZD’ye pozitif yansır.

Çarşamba :

Asya seansının tek öne çıkan verisi Avustralya’dan açıklanacak olan Westpac tüketici hissiyatı. Ancak gelecek olan verinin AUDUSD üzerindeki etkisinin son derece sınırlı olmasını bekliyoruz.

12.30’da İngiltere’den çok önemli istihdam verileri geliyor. Ortalama gelir endeksi (beklenti %2.6), işsizlik hakları başvurusu sayısındaki değişim (beklenti 5 bin) ve işsizlik oranı (beklenti %4.8) açıklanacak. Gelecek olan verilerde iyileşme yaşanması GBPUSD’de yükselişleri beraberinde getirebilir.

16.30’da ABD’den TÜFE (beklenti %0.3) ve çekirdek TÜFE (beklenti %0.2) açıklanıyor. Enflasyonda yaşanacak olan yükseliş Dolara pozitif yansır ve Dolar endeksinde yükselişler görebiliriz.

18.00’da Kanada Merkez Bankası (BOC) faiz oranı kararını açıklıyor. Beklentiler faizlerin %0.50’de sabit tutulması yönünde ancak para politikası ile ilgili gelecek olan yorumlar USDCAD’e hareketlilik getirebilir. 19.15’te ise BOC Başkanı Poloz’un basın toplantısını takip edeceğiz.

22.00’da ise ABD’den 12 Fed bölgesinin ekonomi ile ilgili görüşlerini içeren Fed Bej Kitap yayınlanıyor.

Perşembe :

Asya seansının parlayan yıldızı Avustralya’dan açıklanacak olan istihdam verileri. Gece 03.30’da İstihdam değişimi ve işsizlik oranı verileri geliyor ve bu dakikalarda AUDUSD’ye dikkat.

15.45’te günün ve belki de haftanın en önemli gelişmesi Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararları geliyor. Beklentiler büyük oranda ECB’nin faizler ve varlık alım programında değişikliğe gitmeyeceği yönünde. Geçtiğimiz toplantıda varlık alım programı 2017 Aralık ayına kadar uzatılmış ancak bu süreçte miktarı aylık 80 milyar euro yerine 60 milyar euro olarak belirlenmişti. Kararların ardından ise her zaman olduğu gibi mikrofon başına geçecek olan ECB Başkanı Mario Draghi’nin açıklamaları çok yakından takip edilecek. Kendisinden gelecek olan güvercin veya şahin tonda yorumlara göre Euro paritelerinde sert hareketlilikler yaşanabilir.

16.30’da Kanada’dan imalat satışları, ABD’den inşaat izinleri (beklenti 1.22 milyon) ve Philadelphia Fed imalat endeksi (beklenti 16.0) açıklanacak.

19.00’da ise haftalık ham petrol stokları verisi takip edilecek. Bu dakikalarda petrol fiyatlarında sert hareketler görebiliriz. Aynı zamanda benzin stoklarına da dikkat etmekte fayda var.

Cuma :

Haftanın son işlem gününde dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’den büyüme ve sanayi üretimi verilerini takip edeceğiz. Büyümenin hayal kırıklığı yaratması Çin’le ilgili endişeleri artırabilir ve bu da gün içerisinde borsalara negatif yansıyıp Altın gibi güvenli limanların değer kazanmasına sebep olabilir.

12.30’da İngiltere’den perakende satışlar (beklenti %0.2) ve çekirdek perakende satışlar (beklenti -%0.2) açıklanıyor. Sterlin açısından son derece önemli veriler ve verilerin beklenti altı kalması halinde GBPUSD üzerinde baskı oluşabilir.

16.30’da ise haftanın son önemli verisi olan Kanada’dan enflasyon rakamları ve çekirdek perakende satışlar açıklanacak. Gelecek olan veriler doğrultusunda USDCAD’de önemli hareketlilikler yaşanabilir.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)