E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar toparlanmaya çalışıyor---

Piyasalar toparlanmaya çalışıyor

Piyasalar toparlanmaya çalışıyor
20 Ekim 2014 - 08:10 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, son dönemdeki güçlü satışların ardından toparlanmaya çalışıyor

Asya hisse senetleri, dört hafta süren düşüş hareketinin küresel hisse senetlerinin değerinde 4.3 trilyon dolarlık erime yaratmasının ardından, 15 ayın en hızlı yükselişini gerçekleşrtirdi. Japonya'da Topix Endeksi yükselirken, petrol değer kazandı ve Hazine tahvilleri geriledi. 

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 13:10'da, yüzde 2 yukarıda seyrediyordu. Topix Endeksi, Japonya'da kamu emeklilik fonunun ülke içi hisselere yönelik tahsis hedefini yüzde 12'den yüzde 25 civarına çıkarmak için yüzde 3.8 yükseldi ve geçen yılın Haziran ayından bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.6'lık bir çıkış gerçekleştirdi. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, Avustralya kağıtlarının getirileri ile birlikte yükseldi. Petrol New York'ta yüzde 0.5 değer kazandı ve tahıl ürünleri geri çekildi.

Küresel hisse senetlerinin göstergesi MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, Avrupa'daki potansiyel resesyonun, ABD'nin varlık alımlarını azaltması ile birlikte, büyümeyi olumsuz etkileyeceği endişelerinin arttığı bir ortamda hızlı düşüşler göstermesinin ardından yükselişini ikinci güne taşıdı. Avrupa Merkez Bankası (AMB) kurul üyelerinden biri, 17 Ekim'de yaptığı açıklamada, teminatlı tahvil alımlarının önümüzdeki birkaç gün içinde başlayacağını kaydetti. Çin Merkez Bankası, Komünist Partisi liderlerinin ilave ekonomik ve sosyal reformlara gidebileceği toplantı öncesi, bankalara yaklaşık 200 milyar yuan (32.7 milyar dolar) vermeyi plalıyor. 

Hong Kong'da LGT Capital Partners küresel stratejisti Mikio Kumada, "Son bir kaç haftada görülen olumsuzluk abartılıydı," dedi ve "Avrupa ve Japonya'da olanları dikkate aldığınızda, piyasada likidite halen var ve Fed, gerektiğinde, şoklara tepki göstermede oldukça esnek" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)