E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar Merkez'e odaklandı---

Piyasalar Merkez'e odaklandı

Piyasalar Merkez'e odaklandı
26 Nisan 2017 - 09:35 borsagundem.com

Bugün Merkez Bankası faize ilişkin kararını açıklayacak

DÜN NE OLDU?

Haftaya başlarken Fransa Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimleri sonrasında küresel piyasalarda riskli varlıklara yönelik artan risk iştahı dün de etkili olmaya devam etti. Özellikle hisse senetleri piyasalarında görülen yükseliş yeni zirve seviyelerini oluştururken, güvenli liman niteliğindeki yatırım enstrümanlarına olan talebin azalması paralelinde altın, Japon Yeni ve ABD hazine tahvilleri değer kaybetti.

Söz konusu artan risk iştahı paralelinde dolar dün dünya genelinde zayıf seyir izledi. Dolar endeksi gün içerisinde 98,63 seviyesine kadar gerileme kaydederken, ABD Doları gelişen ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergiledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Bugün ABD’de siyasi gündem ön planda yer almakta. ABD Başkanı Donald Trump bugün vergi yasasında yapılmasını istediği değişikliklerin geniş bir planını açıklayacak. Trump'ın ABD'li şirketlerin yurtdışı gelirlerinden alınan vergiyi %35'ten %10'a indirmesi bekleniyor. Kamu şirketleri için ise verginin %15'e çekilmesi gündeme gelebilir.

Yurt içinde ise bugünün en önemli gündem maddesini TCMB’nin toplantısı oluşturmakta. Son dönemde gerek Türk Lirası cinsinden varlıkların performansının Merkez Bankası’na manevra alanı yaratıyor olması gerekse yurt dışında Trump’ın reformlarına ilişkin beklenilen gelişmelerin olmaması nedeniyle Fed’in Haziran ayına faiz artışına gitme olasılığının azalması kaynaklı TCMB’nin söz konusu toplantıda para politikası duruşunda radikal bir değişikliğe gitmesini beklenmemekte.

USDTRY

Dün dolar gelişen ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Türk Lirası Dolar karşısında negatif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası dolar karşısında günü %0,22 değer kaybı ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,5800 seviyesi üzerinde kalıcılık önemini korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,6000 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,5800 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,5500 ve 3,5200 destek seviyeleri izlenebilir.

EURUSD

Haftaya başlarken Fransa’da gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu sonrası Euro tarafında görülen pozitif seyir dün de etkisini sürdürdü. Avrupa tarafında riskli varlıklara yönelik aran risk iştahı paralelinde Euro günü dolar karşısında %0,53 değer kazancı ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0940 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0990 ve 1,1040 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek gevşemelerde 1,0870 ve 1,0820 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

ALTIN

Fransa Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimleri sonrasında küresel piyasalarda riskli varlıklara yönelik artan risk iştahı güvenli liman niteliğindeki yatırım enstrümanlarında değer kaybının görülmesinde etkili oldu. Güvenli liman niteliğindeki yatırım enstrümanlarına olan talebin azalması paralelinde altın günü dolar karşısında %0,95 değer kaybı ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında, altında toparlanma eğiliminin görülebilmesi için, 1260 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1273 ve 1284 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1253 ve 1240 destek seviyeleri izlenebilir.

USDJPY

Fransa Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimleri sonrasında küresel piyasalarda riskli varlıklara yönelik artan risk iştahı güvenli liman niteliğindeki yatırım enstrümanlarında değer kaybının görülmesinde etkili oldu. Güvenli liman niteliğindeki yatırım enstrümanlarına olan talebin azalması paralelinde Japon Yeni günü dolar karşısında %1,19 değer kaybı ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında, USDJPY paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 111,40 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup paritede yükselişlerde sırasıyla 112,00 ve 112,40 seviyeleri hedeflenebilir. USDJPY paritesinde zayıf seyrin görülmesi durumunda ise 111,00 ve 110,60 destek seviyeleri takip edilebilir.

GBPUSD

Dün küresel piyasalarda artan risk iştahı paralelinde gelişmiş ülke para birimlerinin çoğu dolar karşısında değer kazanırken, sterlin tarafında sınırlı pozitif ayrışma görüldü. Sterlin günü dolar karşısında %0,36 değer kazancı ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesinde toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 1,2840 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,2960 ve 1,3080 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek satış baskısında ise 1,2740 ve 1,2650 destek seviyeleri takip edilebilir.

BRENT

OPEC üye ülkelerinin küresel arz fazlasını azaltmaya yönelik uzlaşı ve üretim kesintisi anlaşmasının Haziran sonrasına da uzatılacağı beklentilerine rağmen ABD’de üretimin artarak devam etmesi petrol fiyatının yükselişine engel olmakta. Dün Amerikan Petrol Enstitüsü’nün açıkladığı haftalık ham petrol stok verilerine göre stoklar geçen hafta 897 bin varil artış kaydetti. Bugün Enerji Bilgi İdaresi’nin açıklayacağı haftalık ham petrol stok verileri takip edilecek.

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 52,00 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 53,40 ve 54,00 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde satış baskısının görülmesi halinde ise 51,30 ve 50,80 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)