E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasada Fed baskısı---

Piyasada Fed baskısı

Piyasada Fed baskısı
23 Mayıs 2016 - 08:07 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentilerden yön bulmaya devam ediyor

Dolar, traderların Fed'in gelecek ay faiz artırımına gitme olasılığını halihazırda fiyatlamaları ile birlikte, önemli para birimlerinin çoğu karşısında geri çekildi. Yendeki sıçrama, Japonya hisse senetlerinde baskı oluştururken, petrol düşüşünü dördüncü güne taşıdı.

ABD dolarının 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi , üç hafta art arda yükseldikten sonra düştü. Yen, Japonya'da dış ticaret fazlasını artması ve ABD'nin yeni gevşetmek için bir müdahaleye gerek olmadığını kaydetmesinin ardından, bu ayın en düşük seviyesinden yükseldi. Japonya'da Topix Endeksi bu ayın en yükseğinden geri çekildi ve Tayvan'da Taiex Endeksi Ocak ayından bu yana en hızlı sıçramasını gerçekleştirdi. ABD ham petrolü, İran'ın üretimin yaptırımlar öncesi seviyesine gelene dek üretimin dondurulması kararına katılmayacağını açıklamasının ardında varil başına 48 doalra gerildi ve düşüşünü dördüncü güne taşıdı.

Fed'in geçen hafta açıklanan Nisan ayı toplantı tutanakları piyasaların Haziran ayında faiz artırımına gidileceğine ilişkin beklentilerini güçlendirirken, Çin'in düzensiz büyümesi ve Haziran ayında İngiltere'deki AB'den ayrılmasına ilişkin referandumdan kaynaklanan belirsizlik, Fed'e sıkılaştırmaya gitme konusunda endişe duyması için sebepler verebilir. St. Louis, San Francisco ve Philadelphia Fed başkanları bugün konuşma yapacak ve bu konuşmalar borçlanma maliyetlerinin gelecek hafta artırılıp artırılmaması konusunda işaret verebilir. Fed funları vadeli işlemlerine göre, Fed'in Haziran ayında faiz artırımına gitme olasılığı, geçen haftaki seviyesi olan yüzde 4'ten yüzde 28'e çıktı.

Melbourne'de IG Ltd. baş piyasa stratejisti Chris Weston, "Finans piyasalarında birbiriyle çelişen birkaç ters akıntı var, ancak asıl belirleyici olan, Fed'in dünyanın sizin düşündüğünüzden daha iyi olduğu yolundaki mesajı ve piyasalarında da bu mesaja ısınıyor örünmesi," dedi ve "Dolar bu haftanın kilit konusu olacak" şeklinde görüş belirtti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Tokyo saati ile 11:45'te yüzde 0.2 aşağıda seyrediyordu.

BloombergHT

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)