E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa bugün alınacak kararları merak ediyor---

Piyasa bugün alınacak kararları merak ediyor

Piyasa bugün alınacak kararları merak ediyor
20 Temmuz 2016 - 09:49 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda darbe girişimi sonrası piyasalarda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Darbe girişimi kontrol altına alındı. Ama güvenin yeniden tesis edildiğini, hayatın normale döndüğünü söyleyemiyoruz. Bombalarla tahrip olmuş meclis kulislerinde iç savaş tehdidini engellemek için Türkiye genelinde olağanüstü hal uygulamasına geçilebileceği konuşuluyor.
Olağanüstü hal durumuna geçilmesi güvenlik riskiyle mücadele etmek için gereken düzenlemelerin Meclis’e ihtiyaç duyulmadan kanun hükmünde kararnameyle çıkarılmasına imkan veren Türkiye’nin iyi tanıdığı bir düzenleme.
Ak Parti iktidara geldiğinde ilk icraatlarından birisi Güneydoğu Anadolu’da olağanüstü hal uygulamasını kaldırmak olmuştu. Olağanüstü şartlar gerekçesiyle bugün tam ters yönde bir karar alınır mı? Sanmıyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün İstanbul’da yaptığı konuşmada Milli Güvenlik Kurulu ardından Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında önemli kararlar açıklayacağını söylemişti. Başbakan Yardımcısı Canikli açıklanacak kararların sıkıyönetim veya istiklal mahkemeleri ile ilgili olmadığını hukuk sistemi içinde çözüm bulunacağını vurgulayarak piyasaları rahatlatmaya çalıştı.
Cumhurbaşkanı’nın açıklamasının saati ve içeriği belli değil. Ancak iyimserliğimizi korumaya çalışıyoruz. Başbakan Yıldırım’ın CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli ile yaptığı görüşmelerde ifade ettiği “soruşturmalarda hukuk sistemi içinde kalınacağı”, “gerginliğin düşürüleceği” söylemine inanıyoruz.
Gelelim piyasalara. Darbe girişiminin Türkiye ekonomisinin temel dengelerinde yapacağı tahribatın sınırlı olacağına ve piyasalardaki sert satışların alış fırsatı olduğuna inanmaya devam ediyoruz.
Haftanın ilk iki gününde gelen sert satışlarla Türkiye varlıklarında değerlemeler cazip seviyelere geldi. Borsa İstanbul’un gelişmekte olan ülkelere göre iskontosu dünkü %7’lik satışın ardından %31 ile son yılların en yüksek seviyesine ulaştı.
Yaşanan sert satışlar sonrasında bugün borsada toparlanma girişimleri görebiliriz. Ancak kısa vadede risk primi yüksek kalmaya devam edecek. Risk priminin kalıcı olarak gerilemesi için savaşı kazanan Türkiye’nin toplumsal barışı sağlamak ve güveni yeniden tesis etmek için somut adımlar atması gerekiyor.

İş Yatırım

Şimşek: Sermaye kontrolleri söz konusu değil

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 20.07.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 20.07.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)