E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPınar'ın kurucusunun olan bitenden haberi yok---

Pınar'ın kurucusunun olan bitenden haberi yok

Pınar'ın kurucusunun olan bitenden haberi yok
23 Nisan 2017 - 11:03 borsagundem.com

Yaşar Grubu'nun kurucusu Selçuk Yaşar, oğlunun yaptığı açıklamalardan haberdar değil

Yaşar Holding'in patronu Selim Yaşar, referandumun ardından 'hayır' diyen Karşıyaka halkına karşılık olarak Karşıyaka'daki sponsorluğunu çekmeyi düşündüğünü söylemiş ve sosyal medyada Pınar ürünlerinin alınmaması için boykotlar başlamıştı.

Hürriyet yazarı Jale Özgentürk konuyu köşesine taşıdı. İşte o yazı:

Yaşar Grubu, yönetim kurulu başkanı Selim Yaşar’ın referanduma yönelik sosyal medya paylaşımının yarattığı krizi aşmaya çalışıyor. 1980’de Turgut Özal’ı desteklemediği için sorun yaşayan kurucu 92 yaşındaki Selçuk Yaşar’ın ise olanlardan haberi yok.

Sanayici asla siyasete bulaşmasın. Bu, benden tüm sanayicilere baba nasihati olsun. Çünkü ben siyaset mağduruyum. Benim en kötü tecrübem bugüne kadar bu oldu.”

İzmirli sanayici Selçuk Yaşar, birkaç yıl önce yaptığı bir sohbette 12 Eylül darbesinden sonra yaşadığı ve sonuçlarını yıllarca çektiği olayı böyle anlatıyordu.

İzmir’den doğan neredeyse tek marka olan Pınar’ın kurucusu Selçuk Yaşar, yıllar boyunca sıkıntısını yaşadığı, şirketlerini kapanmanın eşiğine getiren olayı şöyle anlatıyordu:

“12 Eylül askeri darbesinden sonra 1983’te seçimlere gidildi. İzmirli işadamları olarak emekli orgeneral Turgut Sunalp’in kurduğu Milliyetçi Demokrasi Partisi’nin (MDP) iktidar olacağına kesin gözüyle bakıyor ve her platformda görüşlerimizi açıkça dile getiriyorduk. Seçimde, daha önce Milli Selamet Partisi’nden aday olan Turgut Özal iktidara gelince, benden ve tüm İzmir’den intikam aldı. Bira yasağı getirdi, et ithalatını, süt tozu ithalatını serbest bıraktı. Pınar Et ve Pınar Süt o dönemde ciddi sıkıntılar yaşadı.”
Yaşar, siyaset nedeniyle Mesut Yılmaz döneminde de hedef haline getirildiklerini, 2001’de Yaşarbank’a el konulduğunu hatırlatıyor “Kısacası ben siyasete bulaştım, büyük ceza aldım” diyordu.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

İzmir’den doğan en önemli markalardan birini yaratan, boya, matbaa mürekkebi, bira, süt, gübre, kağıt, su şişeleme, kültür balığı, entegre et tesisi gibi bir çok alanda ilklere imza atan Yaşar Grubu’nun kurucusu Selçuk Yaşar ne yazık ki sözünü en yakınındaki oğluna anlatamamış. Çünkü bildiğiniz gibi Yaşar Grubu, bugün yeni bir siyasi iletişim kazasıyla gündemde.

Baba Selçuk Yaşar’la siyaset nedeniyle ters düştüğü için uzun yıllar holding yönetiminden uzak kalan, son iki yıldır ise yönetim kurulu başkanı olan Selim Yaşar’ın referandum sonrası sosyal medyada yaptığı bir paylaşımın yarattığı bir kriz bu.

Üstelik kriz Selçuk Yaşar’ın hayatının 60 yılını verdiği çocukluğundan itibaren yeşil kırmızı renklerine bağlandığı Karşıyakaspor’la ilgili. Selim Yaşar, yaptığı paylaşımda “İzmir’de en yüksek ‘Hayır’ oyu Karşıyaka ilçesinde çıktı” diye basketbol takımının sponsorluğundan çekilebileceklerini açıklamıştı. Karşıyaka taraftarı bunu bir tehdit olarak yorumladı. Rahatsız eden bu paylaşım sadece Karşıyaka’dan değil Türkiye’nin birçok bölgesinden tepki aldı.

Selim Yaşar hemen özür diledi dilemesine ama ne yazık ki samimi görülmediği için sosyal medyada başlayan Yaşar Holding ürünlerine boykot çağrıları son bulmadı.

SELÇUK YAŞAR BİLMİYOR

Selim Yaşar’ın neden olduğu bu iletişim kazasını Selçuk Yaşar nasıl karşıladı diye merak ettim, araştırdım. Öğrendiğime göre 92 yaşındaki Selçuk Yaşar’a bu gelişmeler anlatılmamış. Yani Selçuk Bey çocuklarına siyasetten uzak kalması için yaptığı uyarıya rağmen Selim Yaşar’ın yarattığı bu yeni siyasi mağduriyetten habersiz.

İkisi de, Selçuk Yaşar’ın 12 kurucusundan biri olduğu TÜSİAD’ın üyesi olan Feyhan Yaşar ve İdil Yiğitbaşı, ortanca kardeşleri Selim Yaşar’ın kurumsal imajda yarattığı tahribatın kalıcı zarar vermemesi için çareler arıyor.

Holding yönetimi, Karşıyakaspor sponsorluğundan vazgeçmeyi kesinlikle düşünmediklerini söylüyor.
1980’den beri çeşitli dönemlerde siyasetten zarar gören Yaşar Grubu, Feyhan Yaşar ve İdil Yiğitbaşı ile CEO Mehmet Aktaş’ın oluşturduğu doğru stratejilerle krizleri aşmıştı.

Çalışan sayısı 7500 kişi olan, çiftçi, bayi, üreticilerle 500 bin kişiye dokunan grupta Feyhan Yaşar ve İdil Yiğitbaşı’nın çabaları, Selim Yaşar’ın yarattığı olumsuz imajı silebilecek mi? Zaman gösterecek...
Elbette sanayicilerin, iş insanlarının siyasetle ilişkisi kişisel tercihlerle sınırlı kalmalı, siyaset de iş dünyasından elini çekmeli, kamunun gücünü tehdit olarak kullanmamalı. Demokrasinin özü herkesin tercihine saygı göstermek. Ekonomiyle siyaset ilişkisinin sınırları belirsizleşince, olan yatırımlara, çalışanlara, zaten az olan milli kaynaklarla yaratılan fabrikalara oluyor...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fadime kara yıldırım24 Nisan 2017 02:17

    Ben de koç holdingi ayces nedeniyle aradım ama koç holding ellerinden geleni yaptıklarını hatta piyasa yapıcı parasını kendilerinin vereceğini söylemişler ama yaşar holding kesinlikle kabul etmemiş. Herşey açık aslında yaşar holding patronu ve ayces spekülatörü hisseleri toplayamadığı için piyasa yapıcı yollamıyorlar. Başka türlü izah edilemez. koç holdingi karalamaktan vazgeçin derim gerçekten masumlar

  • Selim yaşar24 Nisan 2017 02:10

    Ayces hisselerine piyasa yapıcı atamama konusunda art niyetli olup yatırımcının batmasına neden olan kim varsa hakkımı helal etmiyorum. Yatacak yerinin olduğunu da düşünmüyorum. Haram zıkkım olsun. Size ve yaşar holdinge güvenip de hissenizi alan varsa da Allah yardımcısı olsun!

  • Yaşar holding vebal 24 Nisan 2017 01:04

    Ey yaşar holdingin patronu hep bu dünyada mı yaşayacaksın? piyasa yapıcı atamayarak küçük yatırımcıyı batırdın bunun vebalini taşıyabilecek misin? Ahiretten ya da ölümden korkmuyorsun anladık da kul hakkıyla çıkma Allahın karşısına biz helal etmiyoruz.

  • Yazıklar olsun yaşar holdinge24 Nisan 2017 01:02

    İdil ve feyhan yaşar koç grubunda yöneticilik yaptılar onlar bile ayceste yatırımcının göz göre göre mağdur edilmesine göz yumuyorlar. Koç holdingi tanımamız iyi oldu. Onların da hisselerini daha almam art niyetliler

  • Piyasa yapıcı 24 Nisan 2017 00:56

    Ayces patronları o hisseyi toplamadan ya da spekülatörlerine toplatmadan götürmez arkadaşlar isterseniz sabaha kadar yazın dikkate bile almazlar sizi

  • şükrü 24 Nisan 2017 00:55

    Ayces hisselerinde mağdur ettiklerinin günahını boykotla ödüyorlar. Piyasa yapıcı yollamamak ne demek ya :)

  • kaplamın24 Nisan 2017 00:49

    Kaplamın piyasa yapıcı yolladı anında 3 e katladı. Ayces yatırımcı ilişkileri diyor ki: hisselerimizi art niyetli kişiler topladı patronumuz bunu fark ettiği için onlar dökülmeden hisselere piyasa yapıcı gelmeyecek boşuna beklemeyin! Bunu kulaklarımla duydum! Yazıklar olsun

  • Leyla24 Nisan 2017 00:46

    Koç holdingin sahibi olduğu maalt hisseleri 3 e katladı ama yaşar holdingle ortağı olduğu ayces hisseleri yerin dibine girdi. Tüm turizm hisseleri katlama yaparken aycesin piyasa yapıcısı olmamasından ötürü diplerde dolaştığını bildikleri halde piyasa yapıcı gelmiyorsa YAŞAR GRUBU bunu kesinlikle art niyetli yapıyor herkes bilsin.

  • evetçi pınarcı24 Nisan 2017 00:04

    hiç pınar ürünü almazdım. baktım pınar grubu evet demiş, 7 sülamele pınar ürünleri alıp tüketme talimatı verdim.. bence bu olay evetçileri de pınarcı yapar, pınarın cirosu fırlar.. pınar evet ise, pınar pınar et süt su ömür boyu aşkla pınar..

  • Hırsız yasar23 Nisan 2017 22:57

    Ayces hissesi ile milleti mağdur eden hırsızlar milletin hakkını çalan hırsızlar dünya sizede kalmaz hep mutsuz olun

  • Hırsız yasar23 Nisan 2017 22:57

    Ayces hissesi ile milleti mağdur eden hırsızlar milletin hakkını çalan hırsızlar dünya sizede kalmaz hep mutsuz olun

  • Yüzsuz yasar23 Nisan 2017 22:22

    Ayces hissesi ile milleti soydular

  • Ayces23 Nisan 2017 22:06

    Koç grubu da nefret ediyor bunlardan ama milletin ahinı aldılar mutluluk yüzü görmesine insaalah

  • Ayces23 Nisan 2017 22:03

    Ayces hissesine milletin kanını emdiler tam bır soyguncu bunlar kansiz

  • Yaşar Grubu Mağduru23 Nisan 2017 21:54

    Altınyunus Çeşme Hisse senetlerini incelerseniz ne kadar kötü niyetli olduklarını anlarsınız

  • Bika23 Nisan 2017 20:05

    Yaşar grubu siyaset,ticaret ve sporu birbirine endekslemeye kalktığından faturasına katlanmak zorunda kalacak.

  • misafir23 Nisan 2017 19:48

    mallarına ömür boyu boykot.2001 yılında yaşarbankta çevirdiği fırıldağı unutmadık

  • spk23 Nisan 2017 19:47

    arkadaşlar c grubuna piyasa yapıcıyı tercihe bırakan spk en büyük hatalı. böyle art niyetli patronların olduğunu bilmiyor mu spk ? şikayet edin bence

  • dümenci23 Nisan 2017 19:46

    yaşar holdingi tanıyamadınız da mı hisselerini alıyorsunuz ? Hisseleri dipten toplamadan olumlu gelişme haberi yollamazlar. 2003 de girdim tüm paramı kaptırıp çıktım. Ayceste herkes mağdur anlaşılan allah yardımcıları olsun. kan emici bunlar

  • Mağdur23 Nisan 2017 19:31

    ayces hisselerinde art niyetli olarak piyasa yapıcı atamıyorlar. Patronları mal toplayamadığı için yollamadıklarını söylüyorlar. Yatırımcı ilişkileri yöneticileri bile açık açık böyle diyorsa borsa kimlere kalmış! Borsa gündem bu konuyu haber yap bence piyasa yapıcıyı patron mal toplamazsa yollamaz diyor adamlar.

  • Mağdur23 Nisan 2017 19:22

    2001 yılında Tazminatım la Yaşabank hissesi aldım devlet bankaya el koydu param pul oldu ama Yaşar ailesine dokunmadı diğer Pınar grubu şirketleri ne el koymadı olan biz garibanlara oldu onlar keyif yapıyor hakkımı Helal etmiyorum

  • Lock23 Nisan 2017 18:54

    Karşıyakanın hayırcı olduğunu yenimi anlamış. Adı üstünde karşı yaka aynı yunanistanı tarif eder gibi. Ama bunu yeni anlamış olması komik

  • %80 HAYIR23 Nisan 2017 13:44

    KARŞIYAKA SEN OLMADAN VARDI SEN OLMADAN DA YAŞAR.

  • dsd23 Nisan 2017 12:10

    Etme bulma dünyası ,bedavaya çalıştırdığı işçilerin ahı tutmuştur...Bu yamuk bakışlı adamı hiç sevmedim zaten babasını da sevmezdim...Tam bi ali cengiz sülalesi...

  • Halil Çalışkan23 Nisan 2017 11:55

    Yasar grubunun altinyunus cesme hotelinin 2.5 yil once aldim hisseyi düşürmek icin insanlarin piskolojisini bozmak icin ellerin geleni yapiyorlar. Bunlar yuzunden 2 defa hastaneye tedavi gormeye gittim yatirim uzmanini ariyoruz piyasa yapicisi atayacakmisiniz diye suan sirket oyle birsey dusunmuyor diyor arkadas bir firma deger kaybediyor ise sirket neden onlem almaz ariyoruz hisse senedi kötü kişilerin elinde seklinde cevap veriyorlar bir sirket surekli zarar aciklarmi surekli zarar açıklıyor mademki kazanmiyorsunuz kapatin gitsin

  • Senet23 Nisan 2017 11:19

    Adam doğrusunu demiş ne demiş yani catlasanizda patladanizda atı alan Üsküdar i geçti +1 oy olsa geçtiniz geçti 1milyon 400 bin oy var ya neyin kafasını yaşıyorsunuz