E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde düşüş sürüyor---

Petrolde düşüş sürüyor

Petrolde düşüş sürüyor
25 Temmuz 2016 - 12:30 borsagundem.com

Petrol haftaya yatay seviyelerden başladıktan sonra satışlarla karşılaştı

Petrol fiyatları, ABD'de ham petrol ve benzin stokları en az 20 yılın mevsimsel olarak en yüksek seviyesinde olması nedeniyle geçtiğimiz haftayı düşüşle kapatmasının ardından yeni haftaya da satışla başladı. ABD'de üreticilerin aktif sonraj kuyusu sayısını dörcüncü hafta üst üste artırması ve buna bağlı olarak, küresel arz fazlasının devam edeceği spekülasyonu ile, iki ayı aşkın sürenin en düşük kapanış seviyesi yakınında işlem gördü.

Brent petrol, geçen hafta yüzde 6'lık kayıpla 47.80 seviyelerinden 45.15 seyelerine kadar gevşemesinin ardından haftayı 45.71 seviyesinden kapattı. Yeni günde ise yüzde 0.85 kayıpla 45.32 dolardan işlem görüyor. NYMEX ise geçen hafta yüzde 5 değer kaybının ardından haftayı 44.19 seviyesinden kapattı. Yeni haftada ise yüzde 0.75 kayıpla 43.86 dolardan işlem görmekte…

ABD'de faaliyetlerini sürdüren petrol ve gaz sondaj kuleleri  geçen hafta artış gösterdi.  Baker Hughes tarafından açıklanan verilere göre, Ülkede kule sayısı 15 adet artışla 462 oldu.  ABD Sondaj kulelerinin 440 adedi karada, 3 adedi iç sularda, 19 adedi ise açık sularda yer aldı. Ülkede geçen hafta petrol kulesi sayısı 14 adet artışla 371 olurken, doğal gaz kulesi sayısı 1 adet düşüşle 88, muhtelif amaçlı kule sayısı 2 adet artışla 3 oldu.

Petrol, Şubat ayında 12 yılın en düşük seviyesine inmesinin ardından, Nijerya'dan kanada'ya arz kesintileri ve ABD'de düşen üretimin küresel arz fazlasının azalmasına yol açması sonucu yaklaşık iki kat yükseldikten sonra, Haziran ayının başından bu yana varil başına 44 dolar ile 52 dolar arasında dalgalandı.ABD'de petrol stokları 15 Temmuz haftasında da düşerek inişini dokuzuncu haftaya taşımasına karşın, halen son beş yılın ortalamasının 100 milyon varil üzerinde seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)