E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPetrol arzında kısıntı beklenmiyor---

Petrol arzında kısıntı beklenmiyor

Petrol arzında kısıntı beklenmiyor
30 Mayıs 2016 - 11:34 borsagundem.com

Meksa Yatırım;"Ham petrol fiyatlarında kısa vadeli perspektifte karışık bir seyir gözlemlemekteyiz"

Ham petrol fiyatlarında kısa vadeli perspektifte karışık bir seyir gözlemlemekteyiz. Fiyatlarda 49.50 seviyesinin geçilip geçilmeyeceğine yönelik bir belirsizlik yaşanıyor. Bu sayede 49.50 seviyesinin etrafında hareketleri izlemeye devam ediyoruz. Dolayısıyla gün içerisinde bu seviyeyi takip etmeyi sürdüreceğiz. Şayet 49.50 seviyesinin üzerine yükseliş hareketleri görülür ve kalıcılık sağlanabilirse ilk olarak geçtiğimiz hafta test edilen 50.30 direnci ve ardından 51.00 seviyelerinin kısa vadeli hedef konumuna yerleşebileceğini not edelim. Bunun yanında 49.50 direncinin aşılamaması ve bu sayede gerileme hareketlerinin oluşması durumunda ise 48.40 ara desteği ile birlikte çok daha fazla önem verdiğimiz 47.20 seviyesi ön plana çıkacaktır. Özellikle 47.20 desteğinin kırılması spot ham petrol fiyatlarında 46.30 desteğine kadar gevşemenin sürmesine olanak sağlayabilir.
 
Önemle hatırlatalım: OPEC ülkeleri 2 Haziran Perşembe günü Viyana'da petrol üretimine yönelik toplantı gerçekleştirecektir. Özellikle İran ve Suudi Arabistan arasında derin fikir ayrılıklarının yaşanması nedeniyle petrol arzında kısıntı yönünde politik bir adımın atılması beklenmiyor. Bu beklentinin de fiyatlara yansımış odluğunu düşünmekteyiz. Dolayısıyla beklentiler yönünde bir karar çıkar ve petrol üretim miktarını değiştirecek herhangi bir adım atılmazsa bu durumun fiyatlamalar üzerinde çok keskin bir hareket yaratmasını beklemeyeceğiz. Fakat ihtimali bir hayli düşük olsa da sürpriz olarak nitelendirilebilecek bir kararın görülmesi durumunda keskin volatilitenin oluşma ihtimali bulunuyor.
 
Dirençler: 49.50 - 50.30 - 51.00
 
Destekler: 48.40 - 47.20 - 46.30


 Meksa Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)